"Diktator" na meti kritika arapskih grupa
22. maj 2012. @ 09:33  |  vesti

"Diktator" na meti kritika arapskih grupa

Novi film Sache Barona Cohena naišao je na negativne kritike od strane arapsko-američkih grupa zbog njegovog očigledno negativnog portreta.

U novoj komediji, Sacha Baron Cohen glumi admirala generala Aladeena, bivšeg despotskog lidera izmišljene severnoafričke zemlje po imenu republika Wadiya. Međutim, film je sada optužen da podstiče negativne stereotipove.

Nadia Tonova, direktorka Nacionalne mreže arapsko-američkih zajednica, izjavila je za E! Online: "Nisam pogledala film, ali na osnovu trejlera i intervjua koje sam videla, zaista izgleda da podstiče negativne stereotipove protiv Arapa i, samim tim, arabo-amerikanaca. I osećam da im to ide na štetu, pogotovo ovih dana kada postajemo svedoci brojnih incidenata u Americi protiv arabo-amerikanaca."

U međuvremenu, američki arapski komičar Dean Obeidallah uporedio je portret lika Barona Cohena sa portretom afro-amerikanaca od strane belih glumaca, opisujući film kao "moderni cirkus".

On piše: "Koja bi reakcija bila kada bi beli glumac nabacio crnu boju i ismevao kulturu afro-amerikanaca? Ili kad bi glumac arapskog porekla snimio film o lideru fiktivne jevrejske države u kojoj bi prikazao jevrejskog lidera i najgore stereotipove o Jevrejima? Da li postoji bilo kakva šansa da bi taj film dobio zeleno svetlo od nekog holivudskog studija?"

Film Barona Cohena opisuje se kao "herojska priča o diktatoru koji je rizikovao svoj život da demokratija nikad ne uđe u zemlju na koju je s tolikom ljubavlju vršio opresiju."

U filmu admiral general Aladeen putuje u Ameriku gde se obraća Ujedinjenim Nacijama, ali pritom doživljava izdaju od strane svog strica Tamira, kog tumači Ben Kingsley.

Film se trenutno prikazuje u domaćim bioskopima, a ispod možete pogledati trailer.

Povezane teme: sacha baron cohen, diktator
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Yoga Hosers / Komedija / Fantastika / Horor
Yoga Hosers

Komedija / Fantastika / Horor
Max Rose / Komedija / Drama
Max Rose

Komedija / Drama
Gods of Egypt / Akcija / Avantura
Gods of Egypt

Akcija / Avantura
Eddie the Eagle / Komedija / Drama
Eddie the Eagle

Komedija / Drama
Forsaken / Drama / Vestern
Forsaken

Drama / Vestern
Spectre / Akcija / Avantura
Spectre

Akcija / Avantura
Miss You Already / Komedija / Drama / Romansa
Miss You Already

Komedija / Drama / Romansa
Novi filmovi