James Cameron režira nastavak filma "Prometheus"?
11. apr 2012. @ 11:51  |  vesti

James Cameron režira nastavak filma "Prometheus"?

James Cameron je izjavio da želi da snimi nastavak filma Prometheus reditelja Ridleyja Scotta. Cameron, svež od samostalnog putovanja do dna "Marijanske brazde", najdublje tačke okeana, govorio je na premijeri filma Titanic 3D o svom eventualnom učešću u snimanju nastavka Prometheus-a.

"Postoji jaz od nekoliko godina između Prometheus-a i originalnog Alien-a", rekao je on. "Taj jaz je za mene da odgovorim na sva pitanja postavljena u Prometheus-u."

Ukoliko Cameron pristane da režira nastavak, biće to drugi put da je nasledio projekat od reditelja Scotta. Naime, Ridley Scott je režirao originalni Alien iz 1979. godine, dok je Cameron režirao nastavak iz 1986. po imenu Aliens.

On je rekao da je ideja o drugom Prometheus filmu iskrsla kada je razgovarao sa Scottom za vreme snimanja Avatar-a.

"Ridley je svratio, video šta radim i kakve ideje istražujem", kaže Cameron. "Pričali smo o Alien-u i uvideli smo da se u tim pričama kriju velike ideje. Odakle potičemo? Šta znači biti čovek? To je nešto što je Ridley video kao original i u čemu je želeo da učestvuje."

"Nisam siguran da li se Ridley predomislio, jer je Prometheus fantastičan film, a za vreme tih prvih razgovora on je ubacio ideju o tome da ja režiram nastavak."

Prometheus, prvobitno zamišljen kao predstavak Alien-a, sada se opisuje kao film zasnovan na univerzumu Alien-a, u kojem će biti opisano i otkriće porekla vanzemaljske rase sa kojom se posada broda "Nostromo" suočava u originalnom filmu.

U Scottovom filmu, grupa naučnika sleće na čudnu planetu na kojoj obitava vrsta života koja možda krije tajnu o poreklu čovečanstva. Međutim, najnoviji trailer nagoveštava da će se, poput Alien-a, obećanje o naučnom otkriću uskoro izjaloviti.

Studio još uvek nije zvanično potvrdio ime reditelja koje stoji iza drugog filma Prometheus da li će i kada Cameron biti angažovan kao reditelj. "Trenutno radim na Avataru 2", rekao je on. "Tako da ako [studio] Fox želi da čeka... videćemo šta će se desiti."

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Yoga Hosers / Komedija / Fantastika / Horor
Yoga Hosers

Komedija / Fantastika / Horor
Max Rose / Komedija / Drama
Max Rose

Komedija / Drama
Gods of Egypt / Akcija / Avantura
Gods of Egypt

Akcija / Avantura
Eddie the Eagle / Komedija / Drama
Eddie the Eagle

Komedija / Drama
Forsaken / Drama / Vestern
Forsaken

Drama / Vestern
Spectre / Akcija / Avantura
Spectre

Akcija / Avantura
Miss You Already / Komedija / Drama / Romansa
Miss You Already

Komedija / Drama / Romansa
Novi filmovi