Restaurirani klasici u Kanu 2012
29. apr 2012. @ 09:48  |  vesti

Restaurirani klasici u Kanu 2012

Robert De Niro, Roman Polanski, Jerry Lewis, Alfred Hitchcock i Roberto Rossellini - filmovi ovih filmskih legendi biće prikazani u okviru programa Kanskog festivala po imenu "Cannes Classics", koji je posvećen restauraciji snimaka starih filmskih klasika i koji je pokrenut 2004. godine "jer je odnos između savremenog filma i njegove prošlosti razoren napretkom digitalnog doba."

Trinaest dugometražnih, dva kratkometražna, mini koncert i četiri dokumentarna filma - sve svetske premijere - biće prikazani u okviru ovog programa, među kojima je i restaurirana i proširena verzija filma Once Upon a Time In America reditelja Sergia Leonea, čiji je proces restauracije nadgledao reditelj Martin Scorsese.

Tess (1979)

Projekciji filma prisustvovaće glumci iz filma Robert De Niro, Elizabeth McGovern i Jennifer Connelly, kao i članovi porodice Leone.

Reditelj Roman Polanski takođe će biti prisutan na festivalu zbog restaurirane verzije filma Tess iz 1979. godine, a još uvek nije sigurno da li će Steven Spielberg biti u mogućnosti da prisustvuje na projekciji nove verzije Jaws, koju će studio Universal predstaviti kao deo proslavljanja sto godina svog postojanja.

The Ring (1927)

Premijeru u Kanu imaće i The Ring (1927), jedan od poslednjih nemih Hitchcockovih filmova. Osim navedenih filmova, biće prikazane i nove verzije filmova Lawrence of Arabia i The Ballad of Narayama, drama reditelja Keisukea Kinoshite iz 1958. godine.

Od dokumentarnih filmova biće prikazani filmovi o Woodyju Allenu, Jerryju Lewisu, nedavno preminulom Claudeu Milleru, kao i film Me and Me Dad, portret Johna Boormana u režiji njegove ćerke Katrine.

Kanski filmski festival biće održan od 16. do 27. maja.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Yoga Hosers / Komedija / Fantastika / Horor
Yoga Hosers

Komedija / Fantastika / Horor
Max Rose / Komedija / Drama
Max Rose

Komedija / Drama
Gods of Egypt / Akcija / Avantura
Gods of Egypt

Akcija / Avantura
Eddie the Eagle / Komedija / Drama
Eddie the Eagle

Komedija / Drama
Forsaken / Drama / Vestern
Forsaken

Drama / Vestern
Spectre / Akcija / Avantura
Spectre

Akcija / Avantura
Miss You Already / Komedija / Drama / Romansa
Miss You Already

Komedija / Drama / Romansa
Novi filmovi