Knjiga

nove knjige izdanja vesti baza knjiga
Pronađi knjigu
Večeras promocija putopisa Tomislava Perka
24. mar 2017. @ 09:45  |  vesti

Večeras promocija putopisa Tomislava Perka

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, dolazi po prvi put u Novi Sad. Uz nikad ispričane priče sa svojih mnogobrojnih putovanja, reći će nam kako je putovao svijetom gotovo besplatno, s kojim se izazovima hrvao svih tih godina, te kako je svoju strast za putovanjima uspio pretvoriti u karijeru.

Nakon što je njegova prva knjiga “1000 dana proljeća” polučila ogroman uspjeh u Hrvatskoj, ali i šire, predstavit će nam i svoju drugu: “1000 dana ljeta”.

Pridružite nam se na putopisnom predavanju “Tomislav Perko: 7 godina na cesti” na Prirodno matematičkom fakultetu (Amfiteatar a1) 24.3.2017. godine u 18 sati.

Nastavak ++
Fejsbuk i poezija: Pesnički festival ovog vikenda u Novom Sadu
11. mar 2017. @ 12:14  |  vesti

Fejsbuk i poezija: Pesnički festival ovog vikenda u Novom Sadu

Osmi evropski fejsbuk pesnički festival održaće se danas i sutra na Novosadskom sajmu, u okviru 23. međunarodnog Salona knjiga, a u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Učesnici ovogodišnjeg festivala automatski postaju državljani Pesničke republike koja proistekla iz ovog festivala.

Evropski fejsbuk pesnički festival okuplja pesnike koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku sa ciljem da virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu njihovim okupljanjem na Novosadskom sajmu.

Nastavak ++
Objavljena monografija o čuvenom novosadskom bendu Luna
10. mar 2017. @ 15:33  |  izdanja

Objavljena monografija o čuvenom novosadskom bendu Luna

Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać

Iz štampe je izašla monografija „Ogledala Lune“ o čuvenom novosadskom bendu Luna, koju su napisali Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać. Izdavač je Društvo ljubitelja popularne kulture iz Beograda.

Grupa Luna je postojala dve godine: od jeseni 1981. do jeseni 1983. Slobodan Tišma, Zoran Bulatović, Ivan Fece Firči i Jasmina Mitrušić su za to vreme održali 15 koncerata i izdali jedan album. Osim nastupa na Exitu 2004. godine, nikad se više nisu sastali. Objavljena 1984. u 920 primeraka za mariborski Helidon, njihova ploča Nestvarne stvari danas na aukcijskim sajtovima dostiže rekordne cene. 

Nastavak ++
Nagrada "Plavi čuperak" za Uroša Petrovića
03. mar 2017. @ 21:07  |  vesti

Nagrada "Plavi čuperak" za Uroša Petrovića

Ovogodišnji dobitnik nagrade "Plavi čuperak", koja se dodeljuje za literaturu namenjenu deci i mladima, je Uroš Petrović za roman "Karavan čudesa", saopštio je Međunarodni centar književnosti za decu – Zmajeve dečje igre.

Polovinom januara upućeni su pozivi na adrese 60 pisaca, kritičara i izučavalaca književnosti za decu sa molbom da svako sačini listu od pet najboljih naslova domaćih autora objavljenih tokom minule godine.

Pozivu se odazvalo njih 38, a za nagradu "Plavi čuperak" nominovano je 30 dela.

Nagrada Petroviću biće dodeljena na dan Antićevog rođenja, 14. marta, u prostorijama Zmajevih dečjih igara u Novom Sadu.


Nastavak ++
Novosadski salon knjiga od 6. do 12. marta
02. mar 2017. @ 11:08  |  vesti

Novosadski salon knjiga od 6. do 12. marta

Domaći i strani izdavači, promocije književnih dela i autora, izložbe, festivali, književna manifestacija "Dani Laze Kostića", stručni i akreditovani seminari, radionice i veliki popusti, sve nas to očekuje vrlo uskoro u Novom Sadu!

Ovogodišnji Salon knjiga održaće se, kao i obično, u Master centru Novosadskog sajma od 6. do 12. marta.

Nama najzanimljiviji deo programa nalazićpe se na štandu sa stripovima koji će biti čak duplo veći nego ranije. Tamo nas očekuju izdavači Komiko, Besna kobila, Makondo, Darkwood, kao i Orfelin. Više informacija o ovom delu programa pročitajte na posebnoj Fejsbuk stranici.

Nastavak ++
Nova knjiga Harukija Murakamija 24. februara u Japanu
25. feb 2017. @ 16:54  |  vesti

Nova knjiga Harukija Murakamija 24. februara u Japanu

Naslov nove knjige Harukija Murakamija se zna, ali je njen sadržaj ostao misterija.
Nastavak ++
Nedavno pronađena bajka Marka Tvena biće objavljena
21. feb 2017. @ 09:03  |  vesti

Nedavno pronađena bajka Marka Tvena biće objavljena

Nova knjiga sa nedavno otkrivenim pričama poznatog američkog pisca Marka Tvena biće objavljena u septembru, više od sto godina posle njegove smrti, saopštili su izdavači.
Nastavak ++
Četiri veka od smrti slavnog Šekspira
05. jan 2017. @ 14:50  |  vesti

Četiri veka od smrti slavnog Šekspira

Prošlo je četiri veka od Šekspirovog doba, ali vreme nije umanjilo vrednost i aktuelnost njegovog dela.

Engleski pesnik i dramski pisac Vilijem Šekspir rođen je 1564. godine u Stratfordu na Ejvonu. Oženio se veoma mlad, sa svega 18 godina i to osam godina starijom ženom En Hatavej. Suzana, njihovo prvo dete, rođena je šest meseci nakon venčanja. Dve godine kasnije dobili su blizance Hamneta i Džudit, ali je sin preminuo kada je imao samo 11 godina. Nakon toga nema podataka o Šekspirovom životu između 1585. i 1592. godine.
Nastavak ++
Arete predstavlja novi roman Alehandra Hodorovskog: Gde ptica peva najlepše
20. okt 2016. @ 11:51  |  izdanja

Arete predstavlja novi roman Alehandra Hodorovskog: Gde ptica peva najlepše

Alehandro Hodorovski

Izdavačka kuća Areté nastavlja da predstavlja nove književne naslove i objavila je roman Alehandra Hodorovskog Gde ptica peva najlepše.

Istorija i mit, lični memoari i zadivljujuća rekonstrukcija bajki koje su pripovedali babe i dede koji su živeli i umrli u Ukrajini, udaljeni u prostoru ali prisutni u mnogim pričama koje je Hodorovski slušao u mladosti, sve se to spaja u ovoj originalnoj potrazi za sopstvenim korenima. 
Nastavak ++
Specijalitet dana: „Nešto diše u mojoj torti“
02. avg 2016. @ 10:46  |  vesti

Specijalitet dana: „Nešto diše u mojoj torti“

Knjiga strašnih i nadrealnih priča „Nešto diše u mojoj torti“ dokazaće da vam nisu potrebna zvučna imena i podrška „jakog“ izdavača da biste dobili zbirku fantastičnog ukusa.

„Krivci“ za stvaranje zbirke tako šarmantnog naziva su članovi neformalnog udruženja pisaca fantastike, Esnaf V. Ekipa se pretežno upoznala preko foruma posvećenog fantastičnoj književnosti Znak Sagite, a uskoro su usledili i prvi zajednički projekti. Godine 2013. tako izlaze „Fantastične priče iz ravnice“, a pošto im jedna zbirka nije bila dovoljna, sele se na internet gde kreću da objavljuju elektronska izdanja krvave novogodišnje poslastice. Do sada su objavljene četiri e-Torte, a ovo štampano izdanje predstavlja svojevrsni best off.

Ipak, ne bi se moglo pisati o Torti bez poređenja sa „Ravnicom“ (od deset autora čak je osam ranije svoje priče smestilo u vojvođanska polja). No, opšte gledano, „Torta“ ima taj poseban šmek i uravnoteženi kvalitet, što u prvoj knjizi, pak, nije bio slučaj. Drugim rečima, „Ravnicu“ možete shvatiti kao pravu domaćinsku tortu pravljenu po porodičnom receptu, koja ponekad ispadne super, a ponekad joj zagori kora. „Torta“, sa druge strane, predstavlja posetu omiljenoj poslastičarnici u kojoj radi majstor kojem verujete i čija spretnost će vas uvek oboriti s nogu. U tom kontekstu, one instant zbirke nasumično odabranih horor pripovedaka deluju kao gotove torte iz supermarketa.


Nastavak ++
12 3 4 5 6 ... 54 55  >>  >

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Grad pustoduha / Ransom Rigs
Grad pustoduha
Ransom Rigs
Nove knjige