Slučaj "Jedina istina": Gde nestade kultura u Novom Sadu?
19. mar 2017. @ 10:42  |  vesti

Slučaj "Jedina istina": Gde nestade kultura u Novom Sadu?

Mural "The Only Truth" ("Jedina istina") čuvenog francuskog street art umetnika Remeda, koji je do nedavno krasio Gimnazijsku ulicu u Novom Sadu, prekrečen je u poslepodnevnim časovima 16. marta.

Remed je 2008. godine u okviru Belefa 08 posetio Beograd i njemu podario mural "La Santa de Beograd" u Karađorđevoj ulici, a godinu dana kasnije na poziv Umetničke asocijacije Inboks, posetio i Novi Sad i na zgradi biblioteke u blizini gimnazije JJ Zmaj, uradio mural pod nazivom "The Only Truth".

Remedovi murali krase najveće svetske metropole. A u Novom Sadu je Remedov mural bez najave, gotovo tajno ali u jeku izborne kampanje prekrečen.
Nastavak ++
Čajevi inspirisani književnim klasicima
18. mar 2017. @ 16:15  |  vesti

Čajevi inspirisani književnim klasicima

Da li biste pili čaj koji je nazvan po Donu Kihotu ili Ratu i miru? Tim koji stoj iza imena Novelteas (igra rečima Novel i tea - novele i čajevi prim. prev.) smislio je inovativan način za pakovanje čajeva. Naime, lansirali su kutije u obliku knjiga, a čajeve koji su u njih spakovani dovitljivo su nazvani po najpoznatijim delima iz klasične književnosti.
Nastavak ++
Heinz konačno prihvatio Draperovu ideju za reklamu
15. mar 2017. @ 10:48  |  vesti

Heinz konačno prihvatio Draperovu ideju za reklamu

Šesta sezona kultne serije Mad Men emitovana je pre četiri godine godine i tačno toliko je čelnicima kompanije Heinz trebalo da shvate da je Don Draper bio prokleti genije.
U epizodi To Have and to Hold Don Draper i Peggy Olson takmičili su se za najbolju ideju za reklamu Heinz kečapa. To se završilo tako što je Peggy pobedila, njen tradicionalni pristup je prihvaćen, a Draper ostao duboko uvređen zbog otpora na koji je naišao kod klijenta i ostalih saradnika.

Ukratko, njegova ideja nije prikazivala čuvenu Heinz flašu, već je pokušao da progura ideju da je Heinz ionako već sinonim za kečap da nije potrebno ljudima crtati ono što već ionako sami znaju. Tradicionalnim klijentima to jednostavno nije bilo dovoljno simpatično.

Srećom, pa se garnitura kompanije Heinz konačno promenila, kako u fikciji, tako i u stvarnosti.

Nastavak ++
Ekološki modni dnevnik Emme Watson
06. mar 2017. @ 13:02  |  vesti

Ekološki modni dnevnik Emme Watson

Iako britanska glumica Emma Watson dosad nije bila preterano aktivna na društvenim mrežama, nedavno je otvorila svoj drugi Instagram profil koji će biti posvećen modi i to onoj održivoj.

Na novom profilu The Press Tour Emma Watson će objavljivati fotografije s promocije filma Lepotica i zver. Osim što je stvoren za obožavatelje Disneyjevog klasika, ovaj nalog je i dnevnik njenih ekoloških modnih kombinacija. Ekološki osvištena glumica objavaće svaku svoju pažljivo odabran kombinaciju i detaljno opisati šta nosi. Tako je za prvo prikazivanje filma odabrala kreaciju kuće Oscar de la Renta napravljenu od organske svile i organskog pamuka, a nosila je i kaput brenda Stella McCartney, prvog luksuznog brenda koji u proizvodnji ne koristi kožu, perje niti krzno.
Nastavak ++
Baka izumela video-igru
04. mar 2017. @ 21:23  |  vesti

Baka izumela video-igru

Masako Vakamija daleko je od uobičajene starije građanke. U 82. godini, baka iz Japana kreirala je aplikaciju za „ajfon“, a želja joj je da inspiriše svoju generaciju da čini slično.
Nastavak ++
Otkriće NASA: Sistem od sedam planeta sličnih Zemlji
23. feb 2017. @ 09:15  |  vesti

Otkriće NASA: Sistem od sedam planeta sličnih Zemlji

Naučnici Američke svemirske agencije (NASA) pronašli su novi zvezdani sistem sa sedam planeta koje kruže oko jedne zvezde, a na kojima bi moglo biti uslova za život,
Nastavak ++
Saudijska princeza koja ruši sve stereotipe
22. feb 2017. @ 10:32  |  vesti

Saudijska princeza koja ruši sve stereotipe

Dina Aldžuhani je saudijska princeza, ali je ta titula nije sprečila da u konzervativnoj arapskoj zemlji sruši sve stereotipe i prepreke koje su joj stajale na putu.
Nastavak ++
Selo strašila
08. jan 2017. @ 11:51  |  vesti

Selo strašila

Na japanskom ostrvu Šikoku nalazi se neobično naselje u kojem broj strašila višestruko nadmašuje broj stanovnika. Strašila, koja stoje u poljima, ali i sede u školskim klupama, učinila su to zabačeno mesto turističkom destinacijom.
Nastavak ++
Da li se zaljubljujemo srcem ili mozgom
06. jan 2017. @ 13:50  |  vesti

Da li se zaljubljujemo srcem ili mozgom

Rezultati istraživanja sprovedenog na Katedri za psihologiju Univerziteta u Sirakuzi pokazali su da zaljubljivanje ne menja samo naše emocije i raspoloženje već utiče i na moždane regije odgovorne za naše intelektualne aktivnosti. Vreme potrebno za zaljubljivanje je izuzetno kratko, ponekad je dovoljna samo jedna petina sekunde.
Nastavak ++
Pirelli 2017: Objavljene fotografije iz novog kalendara
05. dec 2016. @ 13:38  |  vesti

Pirelli 2017: Objavljene fotografije iz novog kalendara

I ove zime novootkrivene fotografije koje će se naći na Pirellijevom kalendaru za 2017. godinu izazivaju veliku pažnju na društvenim mrežama. U ovoj ediciji kalendara našle su se poznate glumice sa vrlo malo šminke ili potpuno bez nje.

Nastavak ++
12 3 4 5 6 ... 77 78  >>  >

Moda i oko nje