Aquarela Do Brasil - akvarel brazilske elektro scene u Novom Sadu
28. nov 2012. @ 13:41

Aquarela Do Brasil - akvarel brazilske elektro scene u Novom Sadu

U saradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine organizatori Festivala Dani Brazila pripremili su još jedan veliki događaj koji ima za cilj predstavljanje vojvođanskoj publici svetki poznatih izvođača sa savremene brazilske muzičke scene.

Jednodnevni festival Aquarela do Brazil održaće se 1. decembra u Klubu Quarter, a pored domaćih DJ-eva ugostiće dve zvezde brazilskog sazvučja - Maga Bo-a, predstavnika transnacionalnal bass pokreta koji u osnovi koristi afro brazilske ritmove flertujući sa raga zvukom, hip-hopom, dub-step-om i ostalim muzičkim koloritima svetske muzike i francuskog DJ-a Tom B-a koji već dvadeset godina vrti ploče brazilskog fanka, afro -latin ritmova, hip hopa i brazilskog i jamajčanskog jungle-a na žurkama širom Pariza.

Brazilski akvarel upotpuniće i nastupi polaznika škole samba udaraljki Escola do samba - Sambansa i kapuerista iz škole Capoeira Senzala Novi Sad kao i dva lokalna brazilska muzikofila - Dj Dub Duba i Sorisso.

Ulaznice po ceni od 300 dinara do 30.novembra i 450 dinara uoči Festivala, mogu se naći na 4 lokacije u gradu - Gigs Tix (Pariski magazin), Bulevar Books (Aleksandar Bulevar Centar), SERENDIPITI knjižara (SPENS i Caffe Machiato (Merkator).

MAGA BO [Post World Industries - Rio de Janeiro/Brasil]

Maga Bo naziva svoj performans Tropical Bass ili Transnational Bass. Nastupao je u celoj Evropi i Ameriici, Maroku, Indiji, Zanzibaru, Etiopiji, Senegalu i Juznoj Africi.. Izdavao za Tru-Thoughts, Ninja Tune, Cumbancha, World Connection.

U svojim izdanjima i nastupima spaja organski zvuk sa elektronskim, tradicionalni sa avangardnim, lokalni sa globalnim.

Poslednje izdanje "Quilombo do Futuro" iz 2012 je vrhunski spoj afro-brazilskih ritmova i sound system kulture : ragga i dub, hip hop i kuduro, grime i dubstep, susrecu coco, maculelê, samba, jongo, capoeira...

http://www.magabo.com/
http://soundcloud.com/magabo

TOM B [Avenida Brasil - Paris/France]

Tom B dolazi iz Francuske i vec dvadeset godina je u svetu muzike. Rezident je Avenida Brasil i Rua Carioca zurki u Parizu i osnivac je svetske mreze brazilskih DJ-eva pod nazivom A Rede do Suingue. Vec deset godina se bavi samba muzikom i oficijelni je DJ mnogih samba skola u Parizu.

http://www.soundcloud.com/djtomb
http://www.mixcloud.com/dadjtomb


Local support:

Dub Duba
Capoeira Senzala
Bateria Sambansa
Sorriso

Povezane teme: Dani Brazila
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)