"Bodljikava žica" - Izložba slika Margite Stefanović
02. nov 2012. @ 12:09

"Bodljikava žica" - Izložba slika Margite Stefanović

U prostorijama beogradskog kluba "Good Times" (Dalmatinska 72) u ponedeljak 5. novembra sa početkom u 19h, biće predstavljena izložba slika Margite Stefanović Magi pod nazivom "Bodljikava žica" nastalih u periodu 1997 – 1999. Izložba se otvara 5. novembra u 19h i biće dostupna "na duži vremenski period"

Magi je uz pomoć Milana i Bojana učestvovala u kreiranju zvuka EKV-a i bila zadužena za imidž benda, dizajniranje plakata i omota albuma. Početkom aprila 1997. odlučila je da većinu radova i idejnih rešenja uz pomoć skenera digitalizuje, selektuje i arhivira. Pojedine motive planirala je da iskoristi na reizdanjima EKV-a, ali je na kraju ipak odustala smatrajući da će re-dizajn promeniti poruku na koju se publika privikla.


Arhiva dostiže brojku od fascinantnih 237 radova. Sredinom 1998. prijateljica iz Zagreba, Jasna Mikić predlaže da zajedno organizuju izložbu u Hrvatskoj, ali kompletna ideja propada. Magi umesto u prestonicu odlazi u Pulu na prvu kulturnu razmenu, ali kao muzičar gde nastupa sa zagrebačkim bendom Veliki bijeli slon.

U periodu od januara do oktobra 1999. uz pomoć digitalne štampe na kartonu dovršava različitim tehnikama svoje radove koje ponovo arhivira i jedan deo poklanja prijateljima. Krajem oktobra 2008. poznatoj slikarki Olji Ivanjicki povereno je da izabere dvadeset radova.

Izložbu će otvoriti akademski slikar i muzičar Ljubomir - Ljuba Đorđević, uz veliku pomoć Petra Janjatovića, Branimira Loknera i Vlade Jankovića – Džeta, kao i prisustva mnogih poznatih ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Nakon otvaranja izložbe sledi promocija albuma "A Mess of Blues" Nebojše Nikolića.

(b92)

Povezane teme: Margita Stefanović, EKV
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)