Četrnaesti Beogradski festival igre i u Novom Sadu
24. mar 2017. @ 09:15

Četrnaesti Beogradski festival igre i u Novom Sadu

Nakon otvaranja 14. Beogradskog festivala igre na sceni Sava centra, novosadska publika će već sledeće veceri, u subotu, 25. marta, imati priliku da se upozna sa stvaralaštvom Baleta BC iz Vankuvera. U Srpskom narodnom pozorištu biće izvedene dve koreografske postavke koje potpisuju Kristal Pajt i Šaron Ejal. Balet BC, osnovan još 1986. godine, međunarodno je priznata trupa zasnovana na principima saradnje i kreacije, a danas je pravi predvodnik umetničkog stvaranja, produkcije i obrazovanja u oblasti savremene igre u Kanadi.

Još jedna svetska produkcija koja će svojim nastupom obradovati novosadske ljubitelje umetničke igre jeste Balet Hispaniko. U pitanju je sastav koji godinama neguje bogatstvo različitosti latino kultura, a domaćoj publici će se predstaviti sa tri komada čije koreografije potpisuju Anabel Lopez Očoa, Ramon Ulje i Pedro Ruiz. Svetski poznat „Vašington Post“ je za igrače ove trupe napisao da su tehnički najpotkovaniji i najmuzikalniji u sferi savremene igre.

Ljubaznošću Beogradskog festivala igre

Pored bogatog programa, Festival se može pohvaliti i jedinstvenim projektom koji se od 2011. godine sprovodi u saradnji sa kompanijom Vip mobile. U pitanju je nagrada „Vip poziva“ koja se dodeljuje domaćim umetnicima koji su svoje karijere izgradili na svetskim pozornicama. Kompanija Vip mobile već deset godina doprinosi popularizaciji umetničke igre u Srbiji, a ove godine će pomenutu nagradu dodeliti Branislavu Henselmanu, izvršnom direktoru Baleta Britanske Kolumbije iz Vankuvera.

Ljubaznošću Beogradskog festivala igre

Povezane teme: Beogradski festival igre
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)