14. okt 2019. @ 18:50

Cinema Now - dva dana filmova i muzike

Udruženje Cinema City predstaviće svoj novi format događaja - dvodnevni pop-up festival Cinema Now - 26. i 27. oktobra ove godine, u prostoru kulturne stanice Svilara u Novom Sadu.
Naziv Cinema Now oslanja se na istoimenu kampanju koju je Udruženje Cinema City realizovalo pre par godina i koja je imala za cij da skrene pažnju na novu generaciju filmmejkera u Srbiji, koja je tada prepoznata kao najznačajniji i najpotentniji segment filmskog stvaralaštva kod nas. Danas upravo ovi autori čine okosnicu domaće kinematografije. Oni jesu film danas u Srbiji! Zajedno sa svojim kolegama iz regiona ta nova generacija autora stvara fimove koji govore o vremenu u kom danas živimo.

Muzički program festivala već je najavljen, 26. oktobra dolaze nam E-Play i Fran Palermo, a 27. oktobra Repetitor.

Za sada su najavljeni filmovi Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Teret, Ti imaš noć, Zemlja meda i Aleksi, a uskoro slede i druge najave filmskog programa.

Selekcija će obuhvatiti najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije...

Većina autora filmova biće gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Program će biti realizovan u 4 prostorne zone na kojima će paralelno biti emitovani filmovi i jednu veliku koncertnu binu na platou ispred Svilare.

Programi će počinjati u popodnevnim časovima.


Konkretne naslove filmova kao i imena bendova koji će nastupiti biće dodatno objavljeni u narednim nedeljama.

Cinema Now po dizajnu najviše podseća na izdanja Cinema City festivala održana u 2015. i 2016. u Kineskoj četvrti. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture. Koristićemo sve segmente kulturne stanice Svilara: plato ispred KS, galerije, prostore na spratu.

U okviru događaja u ponudi će biti i piće i hrana za one koji žele da čitav dan i veče provedu na lokaciji.

Ulaz se neće naplaćivati a za najatraktivnije projekcije filmova biće moguće rezervisti mesto unapred da bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.

Povezane teme: Cinema City, cinema now
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)