"Dani Brazila - novosadski samba karneval" od 14. do 16.8.!
24. jul 2015. @ 07:28

"Dani Brazila - novosadski samba karneval" od 14. do 16.8.!

Međunarodni, šesti po redu festival „Dani Brazila - novosadski samba karneval” biće održani od 14. do 16. avgusta na najatraktivnijim novosadskim lokacijama: Petrovaradinskoj tvrđavi, kupalištu “Štrand”, šetalištu kej i Trgu slobode! Tradicionalno, u okviru festivala „Dani Brazila” realizovaće se brojne radionice, muzički programi, književne večeri, žurke i nezaboravna karnevalska povorka za sve koji ovo leto žele da provedu aktivno - uz muziku, ples, sport i zabavu!

U duhu brazilske kulture, za posetioce smo pripremili radionice samba plesa, samba udaraljki i kapuere koje će voditi vrhunski perkusionisti, plesači i kapueristi iz celog sveta. Tako ćete ovog leta imati priliku da se oprobate u sviranju samba perkusija i to sa 6 najboljih perkusionista Evrope, plešete sambu sa kubancem Jorgeom Luisom Garmendiom - Titom, kao i da vežbate kapueru sa meštreom Torneirom koji nam dolazi iz Francuske škole kapuere, jedne od najboljih u Evropi.

Foto: Layz Rider

Prijave za radionice otvorene su do početka Festivala a vrše se putem zvaničnog sajta www.danibrazila.org gde zainteresovani mogu dobiti više informacija i rezervisati svoje mesto u kampu.

Bogat muzički program i karnevalska povorka, kao glavno obeležje ovog Festivala, i ove godine nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Festival i karneval zatvoriće Bloco X - perkusionistički sastav koji čine najbolji sambisti Evrope, u čijim će ritmovima i pozitivnoj energiji koju stvaraju uživati svi posetioci ovog jedinstvenog festivala u regionu!

Foto: Dejan Ljamić

Povezane teme: #novi sad, #danibrazila
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)