Dani Brazila po peti put u Novom Sadu
14. avg 2014. @ 18:50

Dani Brazila po peti put u Novom Sadu

Manifestacijom Dani Brazila - Novosadski samba karneval, koja će u Novom Sadu biti održana od 15. do 17. avgusta na više lokacija, grad će se petu godinu zaredom predstaviti kao regionalni centar brazilske kulture. Svečano otvaranje zakazano je za petak u 20 sati na pozornici Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada, gde će, kao i naredne večeri, biti održan muzički deo programa.

Poseban specijalitet programa je gostovanje Meštrea Nila, perkusioniste iz jedne od najstarijih škola samba udaraljki u Rio de Žaneru, a voditeljka radionica samba plesa i kraljica karnevalske povorke, u nedelju 17. avgusta, biće Samara Reis, koja je proteklih godina bila kraljica u Koburgu i Londonu.

"Dani Brazila u Novom Sadu, jedinstven je festival te vrste u regionu jer po svojoj koncepciji objedinjuje različite programe – kulturne, edukativne i zabavne, a pre svega promoviše kulturu Brazila sa posebnim naglaskom na karnevalsku povorku", rekao je predstavnik organizatora festivala Peđa Ivović.

On je dodao da je taj festival prethodnih godina okupljao na desetine hiljada ljudi iz zemlje i inostranstva, pa je time postao značajna turistiška manifestacija za Novi Sad.

Urednica filmskog programa Meila Tome, je najavila da će u biskopu Kulturnog centra, tri dana pre početka festivala, od 19 sati biti prikazivani savremeni brazilski filmovi, pa će tako publika biti u prilici da vidi ostvarenja ’Moje ime je Džoni’, ’Miris slivnika’ i ’Madam Satan’.


I ove godine biće održani besplatne radionice kapuere, samba plesa, samba udaraljki, izložbe, koncerti, žurke i prepoznatljiva karnevalska povorka, koja će privući brojne turiste iz regiona, Evrope i sveta.


Povezane teme: Dani Brazila
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)