Darkwood Dub 15. marta u Novom Sadu
27. feb 2014. @ 14:49

Darkwood Dub 15. marta u Novom Sadu

Kultna beogradska grupa Darkwood Dub održaće veliki samostalni koncert u subotu 15. marta u velikom Amstel holu iznad pogona novosadske Heineken pivare (Temerinski put 50). Bend se u Novi Sad vraća u izvornoj, četvoročlanoj postavi, sa set listom koja pokriva i neke od najranijih perioda u proteklih dve decenije rada na ovdašnjoj sceni. Prvih 300 ulaznica po ranoj ceni od 490 dinara već se nalaze na prodajnim mestima Gigstiksa (Pariski magazin, knjižara Bulevar Books), a po njihovom isteku, redovna pretprodajna cena biće 690 dinara, dok će na vratima da bude viša.

Darkvudi ove godine obeležavaju 20 godina od izlaska prvog albuma „Paramparčad“ i ovogodišnje nastupe održaće u znaku ranijih radova i u osnovnoj formaciji koju čine pevač Dejan Vučetić Vuča, gitarista Bojan Drobac Bambi, basista Miki Ristić i bubnjar Lav Bratuša.

„Zvučimo drugačije u poređenju sa prošlom turnejom, tada je i izbor pesama bio delimično prilagođen okolnostima. U poslednje vreme na koncertima smo u bazičnoj postavi, pa do izražaja više dolaze krajnje sonični momenti. Krenuli smo u pripremu novog albuma i već snimamo pesme. Teško je opisati muziku u ovoj fazi jer ima još puno toga da se uradi, ali mislim da smo na dobrom putu“, ovako novi materijal najavljuje frontmen benda Dejan Vučetić Vuča i pred koncert 15. marta dodaje „Radujem se što ćemo uskoro da se vidimo uživo u Novom Sadu i u novom izdanju“. Njegove reči potvrđuje i bubnjar Lav Bratuša: „Upravo spremamo prilično osveženu set listu, doterujemo sve, ubacujemo novu elektroniku i biće dosta drugačije uz nove semplove, lupove... Imamo ideju i da sredimo neke stare pesme koje dugo nismo izvodili uživo“. Bratuša napominje i da će upravo novosadska publika prva imati priliku da ove godine čuje uživo sve izmene u zvuku Darkvuda.

Povezane teme: Darkwood Dub
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)