Digitalna umetnost u zamahu
11. avg 2009. @ 14:02

Digitalna umetnost u zamahu

Digitalna umetnosti predstavlja još jedan vid duhovnog i vizuelnog stvaralaštva koja je još uvek u razvoju, u svetu i kod nas. Mogućnosti koje je računar doneo likovnoj umetnosti otvorile su velika vrata autorima koji su u svetu digitalnog otkrili efikasnu mogućnost ispoljavanja kreativnog impulsa. Jedinstvena po svom karakteru i osećajnosti, digitalna umetnost pozajmljuje motive iz srodnih umetnosti kao sto su arhitektura, fotografija, dizajn, matematika i druge slične discipline.

Jedan od najpoznatijih digitalnih umetnika u svetu, koji se vec dugo i uspešno bavi ovim poslom, a koji bi mogao da posluži kao uzor mladim i kreativnim ljudima  je Matt W. Moore.(www.mwmgraphics.com). On je i slikar i dizajner i ilustrator, a svoju umetničku karijeru započeo je crtajući grafitnom olovkom, zatim sprejevima u boji, četkama da bi na kraju staromodne alate zamenio digitalnim. Apstraktne forme, geometrijski oblici, dinamična kompozicija, spektar primenjenih boja… su samo nekoliko reči koje u potpunosti opisuju njegov prepoznatljiv umetnički stil.


Fasciniran geometrijom, simetrijom i jakim bojama on stvara jedinstveneretro motive i apstraktne grafite koje kasnije primenjuje na konkretnepredmete. Njegovo ogromno komercijalno stvaralaštvo uključuje angažmaneza velike svetske mega brendove kao što su : Burton, Nike, Citroen,Vodafone i mnogi drugi. On radi i kao dizajner tekstila, odeće i kaologo dizajner.


ručno iscrtani skejtbord

U maju 2008.godine u Barseloni, organizovao je svoju samostalnu izozbu na kojoj je predstavio svoj dosadasnji rad u vidu 3D zidne instalacije, kao I svoj novi “Vectorfunk” rad stampan na tekstilu i nove slike na platnu.

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
demy (neregistrovan) @ 17. mar 2011. 19:46 #1
cool!!!:)
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)