Snima se film o Kurtu Cobainu
20. okt 2007. @ 09:35  |  vesti

Snima se film o Kurtu Cobainu

Filmski studio Universal unajmio je scenaristu Davida Benioffa da napiše scenario za još uvek neimenovani film o životu Kurta Cobaina, frontmena benda Nirvana. Studio je prethodno obezedio prava na biografiju Cobaina "Heavier Than Heaven" koju je napisao Charles Cross. Među producentima filma nalazi se i Cobainova udovica, Coutney Love.
Producenti i studio se još uvek ne izjašnjavaju da li su obezbedili muzička prava, niti kakve će prirode biti film. Za "Heavier From Heaven", Cross je imao pristup Cobainovim neobjavljenim dnevnicima, kao i Cobainovim prijateljima i članovima porodice.

Kurt Cobain je osnovao bend Nirvanu 1987. godine zajedno sa basistom Kristom Novoselicom i bubnjarem Daveom Grohlom, koji je sada član grupe Foo Fighters. Cobainov specifični glas, jaki gitarski zvuci i reči pesama koje su našle odjeka u nezadovoljnim mlađim generacijama, doprineli su da Nirvana postane jedan od najpopularnijih bendova na svetu početkom 90-tih godina.

Cobainov život je žigosan depresijom i upotrebom droge, a 1994. godine je izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu iz sačmare, ostavivši iza sebe ženu i ćerku.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi