21 Jump Street / 2012 / Akcija / Komedija

21 Jump Street

Na tajnom zadatku

0.0 (0)
Žanr: Akcija / Komedija

Scenario: Michael Bacall (Project X, 2012.), Jonah Hill, Patrick Hasburgh (TV serija), Stephen J. Cannell (TV serija)

Režija: Phil Lord (Cloudy with a Chance of Meatballs, 2009.), Chris Miller (Cloudy with a Chance of Meatballs, 2009.)

Glavne uloge: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle

Godina proizvodnje: 2012

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 109 min

The only thing getting blown tonight is their cover.

Sinopsis:
U akcionoj komediji 21 Jump Street, Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum) su spremni da svoje adolescenentne probleme ostave iza sebe. Počinju da rade za policiju u tajnoj jedinici "Jump Street" i svoj mladalački izgled koriste da bi na tajnom zadatku ušli u jednu srednju školu. Dok menjaju svoje pištolje i značke za rance, Schmidt i Jenko rizikuju svoje živote u istrazi nasilnog i opasnog kruga droge. Ali, oni otkrivaju da srednja škola uopšte nije ista kao što je bila pre samo nekoliko godina - i nijedan od njih dvojice ne očekuje da će morati da se suoči sa ponovnim užasom "biti tinejdžer" i svim problemima za koje su mislili da su ostavili iza sebe.


IMDB ocena: 7.8/10
Rotten Tomatoes rating: 85%

Datum svetske premijere: 12. mart 2012. (SAD: South by Southwest Film Festival)

Trivija:
- Na audiciju za film prijavile su se Jennifer Lawrence, Juno Temple, Julianne Hough i Gemma Ward.
- Emma Stone je bila razmatrana za glavnu žensku ulogu, ali je morala da odustane zbog preklapanja rasporeda snimanja sa filmom The Amazing Spider-Man.
- Lik Channinga Tatuma dobio je ime Jenko po kapetanu Richardu Jenkou, kojeg je glumio Frederic Forrest u originalnoj TV seriji "21 Jump Street". Jenko je bio prvobitni kapetan jedinice, a posle ga je smenio kapetan Adam Fuller (Steven Williams).
- Channing Tatuum je dvaput odbio ulogu u filmu pre nego što ga je Jonah Hill ubedio da je prihvati.
- Jonah Hill je izgubio oko 20 kilograma za ulogu jer su on i Channing Tatum morali da izvode brojne kaskaderske trikove.

(klik za veću sliku)

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (3)
(neregistrovan) @ 22. maj 2012. 10:26 #1
Akciona komedija zasnovana na TV-seriji '21 Jump Street' koja je bila popularna, tamo negde s kraja 80-ih.Priču su adaptirali Jonah Hill i Michael Bacall, od koje je ovaj drugi napisao konačan scenario, smeštajući filmsku radnju u današnje vreme.Phil Lord & Chris Miller udružili su snage, režirajući urnebesnu komediju o dvojici mladih policajaca, partnera koji su nekda pohađali istu srednju školu.Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum) zbog mladolikog izgleda dobijaju tajni zadatak od uvek nadrndanog šefa Dicksona (Ice Cube).Oni moraju da se infiltiriraju u jednu srednju školu, u cilju pronalaženja narko-dilera koji truje američku omladinu opasnim sintetičkim drogama, poznatim kao 'HFS'...Odličan kasting je bio od krucijalnog značaja u produkciji filma, jer dvojica glavnih likova, zaista funkcionišu kao tim.Stoga pohvale na račun Hilla i Tatuma, koji su na zanimljiv, dopadljiv način izneli svoje role, kao mladi, napaljeni policajci, okruženi pomahnitalim srednjoškolcima.Dosta humora, u kombinaciji sa nešto akcije, daje sasvim zadovoljavajući rezultat, kada je reč o dometima ove komedije.Ideja da se naprave neke nove fore na temu:'opstanak u srednjoj školi', jeste sveža i na neki način, originalna, jer sada publika može iz drugačijeg ugla da sagleda jedan nesumnjivo, važan period u odrastanju svakog klinca (posmatano očima dvojice momaka koji su pre 7 godina i sami proživljavali slična iskustva).Adekvatna muzika je očekivana za ovakav filmski žanr, što uz niz dobro osmišljenih dijaloga, sa puno psovki i otkačenih asosijacija na neke ozbiljne teme (npr. koreanski Isus), u većem delu radnje uspeva da u šaljivom tonu, rekonstruiše živote prosečnih urbanih američkih srednjoškolaca.Zadovoljio je moja očekivanja, te komediju mogu da preporučim, uz konstataciju da je Jonah Hill povratio moje poverenje kao vrsan komičar, nakon bledunjavog izdanja u 'The Sitter'.
0 0
markoboban @ 22. maj 2012. 19:30 #2
Akciona komedija zasnovana na TV-seriji '21 Jump Street' koja je bila popularna, tamo negde s kraja 80-ih.Priču su adaptirali Jonah Hill i Michael Bacall, od koje je ovaj drugi napisao konačan scenario, smeštajući filmsku radnju u današnje vreme.Phil Lord & Chris Miller udružili su snage, režirajući urnebesnu komediju o dvojici mladih policajaca, partnera koji su nekda pohađali istu srednju školu.Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum) zbog mladolikog izgleda dobijaju tajni zadatak od uvek nadrndanog šefa Dicksona (Ice Cube).Oni moraju da se infiltiriraju u jednu srednju školu, u cilju pronalaženja narko-dilera koji truje američku omladinu opasnim sintetičkim drogama, poznatim kao 'HFS'...Odličan kasting je bio od krucijalnog značaja u produkciji filma, jer dvojica glavnih likova, zaista funkcionišu kao tim.Stoga pohvale na račun Hilla i Tatuma, koji su na zanimljiv, dopadljiv način izneli svoje role, kao mladi, napaljeni policajci, okruženi raskalašnim srednjoškolcima.Pojava Johhny Deppa, je svojevrsni omaž pomenutoj seriji (ali i celokupnoj filmskoj ekipi), koja mu je poslužila kao lansirna rampa u orbitu glumačkih zvezda.Dosta humora, u kombinaciji sa nešto akcije, daje sasvim zadovoljavajući rezultat, kada je reč o dometima ove komedije.Ideja da se naprave neke nove fore na temu:'opstanak u srednjoj školi', jeste sveža i delimično inovativna, jer sada publika može iz drugačijeg ugla da sagleda jedan, nesumnjivo, važan period u odrastanju svakog klinca (posmatrano očima dvojice momaka koji su pre 7 godina i sami proživljavali slična iskustva).Adekvatna muzika je primerena za ovakav filmski žanr, što uz solidno napravljenu dramaturgiju (nekoliko dobro osmišljenih dijaloga), uz puno psovki i otkačenih asosijacija na neke ozbiljne teme (npr. korejanski Isus), u većem delu radnje uspeva da u šaljivom tonu, rekonstruiše živote prosečnih urbanih američkih srednjoškolaca.Mana filma je klišeizirana završnica, ali to ne umanjuje ukupan utisak.Zadovoljio je moja očekivanja, te komediju mogu da preporučim, uz konstataciju da je Jonah Hill povratio moje poverenje kao vrsan komičar, nakon bledunjavog izdanja u 'The Sitter'.
0 0
Dr Shibby (neregistrovan) @ 19. jun 2012. 10:57 #3
LMFAO su na MTV movie awards dobili nagradu za muziku iz filma. Naravno, rijec je o pjesmi Party Rock Anthem. Film se tek sad pojavio i u nasim bioskopima, iako je u Americi igrao jos proljetos! Nije los, savjetujem da se pogleda.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi