50 najboljih filmova u 2011. godini
28. dec 2011. @ 09:29  |  specijal

50 najboljih filmova u 2011. godini

Šta još niste pogledali?

David Fincher adaptirao je moderni klasik Stiega Larssona sa Rooney Marom umesto Noomi Rapace kao junakinjom Lisbeth Salander. Kao Se7en, samo mračniji.

Uticaj: Samo 50. mesto? Smatrajte da je to počasno mesto, s obzirom da se u većini svetskih bioskopa očekuje tek u januaru. A već je potresao svet filma nakon što je njujorški kritičar David Denby pokrenuo lavinu kritika. Njegova ocena - "film koji hipnotiše".

Uglađeni i amoralni advokat Mickey Haller (Matthew McConaughey) ostaje zatečen kada mu se njegov moto "braniću svakog" obija o glavu kada prihvata slučaj bogatog klinca Ryana Philippea. Ovo je ta retka zver: mainstream pravni triler na koji nećete imati primedbu.
Uticaj: Od svih ovogodišnjih kambekova, McConaughey je najbolji. Napuštanje romantičnih komedija i hvatanje u koštac sa ulogom gospodina Uljudnog možda je najbolji film koji je ikada snimio - ima tu još mnogo romana sa Mickeyjem Hallerom koje treba snimiti.

Talibanski borac Vincent Gallo postaje begunac u surovim arktičkim predelima koje ne poznaje. Triler o preživljavanju Jerzyja Skolimowskog dokazuje da su glumac i kamera sve što vam je potrebno za jedan pristojan akcioni film.
Uticaj: Ispostavlja se da je Gallo zapravo dopadljiv kada su mu usta zatvorena.. i, da, to uključuje i napad na trudnu ženu zbog njenog mleka.

Dokumentarni film o eksperimentu iz 70-ih godina u kojem se šimpanza uči da govori. Sav ljudski (i životinjski) život je ovde: zabavan, jeziv i konačno vrlo dirljiv.
Uticaj: James Marsh je, posle Man on Wire, još jednom dokazao redak njuh za pronalaženje sjajnih životnih priča i otvaranje protagonista. Takođe je bitno napomenuti da su se, između ovog i određenog blokbastera, majmuni zaista uzdigli u 2011.

Veza na jedno veče prerasta u probnu romansu za Russella (Tom Cullen) i Glena (Chris New). Nenaklona i realistična vizija gej života koja je ujedno i najbolja britanska ljubavna priča skorijih godina.
Uticaj: "Rekla-kazala" koja je prerasla u film. Dokaz da će dobri filmovi uvek naći svoj put ka realizaciji.

45. 50/50
Svetlija strana raka dok mladi pacijent Joseph-Gordon Levitt odbija da prestane da bude zabavan. Zasnovana na iskustvima scenariste Willa Reisera, ova komedija/drama izvlači korist i od Reiserovog najboljeg prijatelja Setha Rogena koji ovde praktično glumi sebe kao najboljeg Levittovog drugara.
Uticaj: Dokaz da komedija i bolest mogu da opstanu zajedno na ekranu, plus što će verovatno podići svet o raku od bilo koje PR kampanje.

Prava "ne snimaju ih više kao nekad" melodrama o novinarki (Emma Stone) koja odlučuje da napiše knjigu o iskustvima crnih sluga u rasističkom Misisipiju.
Uticaj: Redak slučaj Oskaru nastrojene adaptacije bestselera koja je uspela. Nemojte biti iznenađeni ako Viola Davis sledeće godine odšeta sa zlatnom statuom.

Povratak Georgea Clooneyja u rediteljsku stolicu ujedno je i povratak na njegovu teritoriju u ulozi harizmatičnog političara koji kvari idealističnog Ryana Goslinga.
Uticaj: Pročitaćete još mnogo toga o Ryanu Goslingu na ovoj listi, ali ne zaboravite najbolju ulogu u karijeri Rachel Evan Wood koja ovde ima najveće šanse za nominaciju za Oskara.

Takashi Miike je za šest bolji od Seven Samurai. Impresivno ograničen svojim standardima, ali i dalje najbolji film godine sa kravom koja gori.
Uticaj: Promišljena promena opreme za inače nepredvidljivog Miikea, s obzirom da je posle ovog usledio još jedan old-school film o samurajima, rimejk klasika Harakiri iz 60-ih godina.

Ženskaroš Ryan Gosling otkriva Steveu Carellu nekoliko trikova za muvanje, dok pokušava da osvoji jednu jedinu (Emma Stone). Pametna romantična komedija koja zrači seksualnošću.
Uticaj: Objavljen otprilike u isto vreme kad i Drive, ovaj film načinio je od Goslinga najpopularnijeg glumca u momentu. Film je takođe podstakao diskusije o ludoj, glupoj interpunkciji u naslovu filma.

Dva Rusa u udaljenoj vremenskoj stanici na Arktiku. Akcioni film koji bi Tarkovsky mogao da snimi.
Uticaj: Pobedio je The King's Speech i uzeo nagradu za najbolji film na Londonskom filmskom festivalu, ali ispostavilo se da publika za ruske art-house akcije nije tako velika kao ona koja je otišla da pogleda mucavog kralja Colina.

Braća Tom Hardy i Joel Edgerton ukrštaju pesnice u takmičenju mešovitih borilačkih veština. Poželećete da obojica pobede, što je neuobičajeno za jedan sportski film.
Uticaj: Iznenađujuće loš prolaz u bioskopima, ali čim The Dark Knight Rises izađe, ovo će postati lagani hit na DVD-u.

Steven Soderbergh ponovo je izmislio film o katastrofi ovim staloženim i naučnim pristupom koji će epilog učiniti strašnijim od, recimo, Outbreak-a. Dodatni poeni za Gwyneth Paltrow.
Uticaj: Dok izlazi iz bioskopa, publika će očajnički pokušavati da ne dodirne nikoga, a za svakog ko se nakašlje reći će da je donosilac apokalipse.

Vesterni Johna Forda postali su legenda. Priča Kelly Reichardt o pinorima izgubljenim u pustinji opisuje karavan baš onakav kakav je bio - dugačak, spor i neudoban.
Uticaj: Reichardtin namerno mračni anti-vestern podelio je kritike, i ne samo zbog korišćenja starog odnosa 1:33. Očekujte zbunjene vlasnike Blu-ray-a kako traže svoj novac nazad.

Posrnula franšiza pronašla je svoj "mojo" u 60-im godinama, poput Austina Powersa. Bondovski kul, sa privlačnom glumačkom ekipom (Fassbender, Lawrence) i pametnim retroaktivnim kontinuitetom istorije bio je ovo najstilizovaniji film ovog leta.
Uticaj: Sa akcentom na likovima u odnosu na akciju, ovaj film je Marvel-u doneo relativno nisku zaradu. Očekujte više pirotehnike u nastavku predstavka.

Steve James, reditelj dokumentarnog klasika Hoop Dreams, pronašao je još jednu inspirativnu i srceparajuću priču o Američkom snu svojim pogledom na protestante protiv nasilja u Čikagu, bivše robijaše sa namerom da od sveta načine bolje mesto.
Uticaj: Film koji je već ostavio uticaj. Izgleda da vlada već planira da napravi program za smanjenje stope kriminala.

Priča o majušnim Pozajmljivačima, u viziji studija Ghibli. Malog rasta a ogromnog duha - najbolji ovogodišnji animirani film.
Uticaj: Debitantsko ostvarenje Ghibli animatora Hiromase Yonebayashija koje dokazuje da studio ostaje u sigurnim rukama kad god Hayao Miyazaki odluči da se povuče jednom za svagda.

33. Thor
Prva od dve dugometražne najave za The Avengers ovog leta uspela je tamo gde Iron Man 2 nije kao zabavna samostalna avantura.
Uticaj: Angažman Kennetha Branaghe kao reditelja potvrđuje da, što više ostavite reditelju, dobijate značajniji rezultat. U poređenju s tim, običniji Captain America Joea Johnstona može samo da prođe gore.

Belgijski strip crtač. Grupa talentovanih britanskih scenarista (Moffat, Wright, Cornish). I američka bradata legenda. Najzabavniji Spielbergov popcorn film od 80-ih godina.
Uticaj: Bizarni sukob generacija - mlađi blogeri ga obožavaju, dok je The Guardian objavio bar desetinu negativnih recenzija cenjenih kritičara.

Aaron Sorkin je uradio za bejzbol ono što je The Social Network uradio za društvene medije, tj. film zapravo nije o sportu, već o tome kako da pokrenete biznis u 21. veku.
Uticaj: Nova odlična uloga Jonaha Hilla koji bi opravdano mogao da zaradi i svoju prvu nominaciju za Oskara... dok se Brad Pitt suočava sa podeljenim glasovima između ovog i The Tree of Life.

Amblinovski film o bićima kroz prizmu britanskog mladog filma. Joe Cornish dokazuje da Toytanic nije bio slučajnost.
Uticaj: Zaboravite vanzemaljce. Sa pohvalama od Spikea Leeja i prizorima koji su prethodili letnjim pobunama, ovaj film ima štošta da kaže o životu unutrašnjosti grada nego bilo koji drugi film ove godine.

Rupert Wyatt pretvorio je predstavak koji niko nije hteo da pogleda u izuzetnu mešavinu old-school prepričavanja i umetničkih efekata zahvaljujući majmunskom stručnjaku Andyju Serkisu.
Uticaj: Hit iznenađenja ovog leta i film koji je, pored Tintin-a, ponovo dobio hvale za Serkisovu "capture" glumu kojoj bi Akademija mogla da oda priznanje.

Kraj sveta prema Larsu Von Trieru - venčanje, depresivna Kirsten Dunst i najlepša apokalipsa na filmu.
Uticaj: Film je zasenjen glupavim Larsovim komentarima na pres konferenciji u Kanu, ali glavna nagrada Evropske filmske akademije uspeva da vrati fokus na sam film.

Danny Boyle dokazuje da ne može mirno da drži kameru čak i dok snima priču o tipu (James Franco kao Aaron Ralston) čija je ruka priklještena u steni.
Uticaj: "Torture porn" dobio je na prestižu u sred milion loših igara reči o šakama i rukama. A James Franco je postao svačiji omiljeni lik... dok nije bio domaćin Oskara.

Osmi deo u sedmodelnoj sagi... ali daleko od toga da je ostao duže nego što je trebalo - finale o Potteru se ispostavilo kao uzbudljivi oproštaj.
Uticaj: Najveći hit godine i prvi film o Potteru koji je premašio granicu od milijardu dolara. Nije ni čudo što je Warner Brothers uložio u turneju po studiju da bi još malo održao svoju najveću franšizu.

Povratak Animal Kingdom-a. Drugi australijski klasik ove godine snimljen prema zločinu iz stvarnog života koji je suroviji i nepodnošljivo nasilniji.
Uticaj: Najgora filmska reklama za kupatilo od Psycho-a.

Debitovanje Richarda Ayoadea primljeno je kao mešavina kaprica Wesa Andersona, slobodnog srca Francoisa Truffauta, pa čak i dodira The Graduate-a u akustičnim pesmama Alexa Turnera. Što ga čini jednim od najkul filmova iz Velsa.
Uticaj: Pored Attack the Block i Tyrannosaur, Ayoadeovo debitovanje je dokazalo da ne znači da ne umeš dobro da režiraš samo zato što si već poznat. Plus, nakratko je ponovo popularizovao đubretarce.

23. Hugo
Martin Scorsese snima dečiji film? Kada uzmete u obzir da je priča već ljubavno pismo prvim danima filma, prestaje da bude iznenađujuće i postaje jedan od najinspirativnijih filmova ovog reditelja.
Uticaj: Skoro globalno priznanje dao je ovom filmu šansu da postane prvi dugometražni dečiji film u trci za najbolji film. Takođe, Scorseseovo uspešno korišćenje 3D-a čini da glasine o lošem uticaju tehnologije na oko budu puko preuveličavanje.

Još jedan omaž nemom filmu, osim što je ovaj zaista nem.
Uticaj: Harvey Weinstein stoji iza ovog izuzetnog filma. Ima ozbiljnog govora o tome da ovo postane prvi nemi film koji bi mogao da uzme zlatnu statuu za najbolji film posle skoro 80 godina.

21. Senna
Reditelj Asif Kapadia prenosi svoj talenat za naraciju u ovaj film o turbulentnom životu i tragičnoj smrti legende Formule 1 Ayrtona Senne, koristeći samo pronađene snimke za autentičan pogled na ovog vozača.
Uticaj: Kapadia je privukao veliku pažnju što je dovelo do toga da ovaj dokumentarac postane jedan od dokumentaraca sa najvećom box office zaradom u pojedinim zemljama. A nakon što se pojavio na dugoj listi u trci za najbolji dokumentarni film za Oskara, ima priče i o tome da je u toku kampanja sa ciljem da postane prvi dokumentarni film nominovan u kategoriji najboljeg filma.

Michael Shannon postaje lud u verovanju da je na pomolu apokalipsa, i na tom putu povlači i svoju ženu Jessicu Chastain.
Uticaj: Ako ga niste zapamtili u Revolutionary Road ili "Boardwalk Empire", onda će uloga Generala Zoda u Man of Steel definitivno označiti Shannona kao glumca za ludaka jezivog pogleda.

Da li ste odrasli gledajući Spielbergove i Amblin filmove? I J.J. Abrams je, samo što je on sada u poziciji da im oda počast snimivši i jedan svoj.
Uticaj: U letu u kojem su predominirali nastavci i trejleri o Avengers-ima, Abrams je redefinisao prve principe - priču, likove, dušu. Nauči lekciju, Holivude.

Jeste čuli za film o pijancu koji ubija psa (Peter Mullan) i radnici u prodavnici (Olivia Colman)? Paddy Considine režira kao što i glumi: nežnošću uvijenom u crnilo i bes.
Uticaj: Novi rediteljski glas ili čudo jednog hita? Nadajmo se da Paddy neće ići stopama Garyja Oldmana ili Tima Rotha, koji još uvek nisu dostigli svoja velika rediteljska debitovanja.

Pedro Almodovar i Antonio Banderas udružuju snage u nekoj vrsti horora o uvrnutom plastičnom hirurgu i pacijentkinjom koja je njegova žena. Da kažemo nešto više, pokvarili bi. Dovoljno je reći da Pedro ne poznaje granice kada su u pitanju ekstravagantni preokreti.
Uticaj: Uobičajeni posao za Almodovara, ali Banderas ovde ima šansu da se pokaže kao složeniji i suroviji lik nego što bi mu Holivud dozvolio. Još toga, molimo.

Mali film o kralju sa problemom javnih govora koji je dobio ne-zna-se-koliko nagrada zahvaljujući šarmu Colina Firtha i Weinsteinovim moćima pregovora.
Uticaj: Relativni neuspeh odvažnijih britanskih istorijskih drama (na primer, Wuthering Heights) još više nagoveštava da će se producenti baviti klonovima Kraljevog govora nekoliko narednih godina.

Za svoj projekat iz snova o bokseru iz Bostona Mickyju Wardu, glumac/producent Mark Wahlberg okružio je sebe pravim kavgadžijama (reditelj David O. Russell, glumac Christian Bale) za ovaj koktel zagrljaja, udaraca i prostog humora.
Uticaj: Preko potrebni ohrabrujući angažman za magnete kontroverzija Balea i Russella.. ali zadržite pogled na Wahlberga. Između ovoga, "Entourage"-a i "Boardwalk Empire", on postaje producent sa pravim talentom.

14. Neds
Peter Mullan se vraća svojim korenima u ovoj nasilnoj drami o delinkventima iz Glazgova 70-ih godina. Objavljen u istom mesecu kad i Kraljev govor, ali udaljen nekoliko svetova.
Uticaj: Tri od tri za Mullana kao reditelja, a on i dalje ostaje najbolje čuvana tajna u britanskom filmu uprkos hvalama za glumu posle filma Tyrannosaur.

Jeff Bridges umesto Johna Waynea kao Rooster Cogburn dok se braća Coen okreću zapadu i dokazuju da mogu i na tradicionalan način da zadovolje masu.
Uticaj: Na hiljade poređenja "Dude vs Duke" i kratka renesansa u vestern žanru koja je potrajala dok se nije pojavio Cowboys and Aliens i uprskao sve.

Jake Gyllenhaal ima još samo osam minuta života. Dobra vest? Dobija još jednu šansu ako ne uspe.
Uticaj: Ignorišite poređenja koja umanjuju značaj ovog filma (Inception, Groundhog Day, North by Northwest, "Quantum Leap") i zaustavite se na Moon. Ovo potvrđuje da je Duncan Jones najsvetlija tačka u naučno-fantastičnom filmu

Najbolja ovogodišnja komedija o neuobičajenom sparivanju, dok se uglađeni federalac Don Cheadle upoznaje sa svojom najgorom noćnom morom, korumpiranim i rasističkim irskim policajcem Brendanom Gleesonom.
Uticaj: Debitovanje Johna McDonagha usledilo je posle In Brudges brata Martina, sugerišući da gledamo na možda najzabavniju braću u filmu posle Coenovih.

Britanci Lynne Ramsey i Tilda Swinton osvojili su američki art-house u neprijatnom pogledu Lionela Shrivera na prekidanje odnosa majke njenog psihotičnog sina. Ovogodišnji film zbog kojeg će se roditelji osećati loše.
Uticaj: Ramsey je bila osujećena u svojim pokušajima da snimi The Lovely Bones. Ovo dokazuje da bi ona trebalo da bude prvi izbor za snimanje književnih adaptacija.

Simpatična/surova formula Judda Apatowa + glavna uloga Kristen Wiig kao predvodnica deveruša = najbolja komedija ove godine.
Uticaj: Originalni scenario koji je ostvario najveću zaradu na američkom box-office-u... što znači da nas u narednom periodu očekuje nekoliko plagijata.

Iranski film o razvodu ne zvuči kao prvi izbor za veče dobre zabave, ali ispostavlja se da je obavezna i izazovna lektira.
Uticaj: Iranski film nije stran miljeu kritičara, ali pobednik Berlinskog filmskog festivala ima narativne preokrete i oštar stil da postane hit kod šire publike.

Zajedno sa Snowtown, debitovanje Davida Michôda najavilo je Australiju kao glavni filmski grad inteligentnih i provokativnih krimi trilera. Takođe, najbolji ovogodišnji film o Štrumpfu.
Uticaj: Pogledajte gore - nepisana tvrdnja da Australija producira samo jedan klasik godišnje je sasvim dovoljna.

Komedija u stilu Mikea Leighja koja prerasta u pakao kroz jezivi zaplet. Ambiciozan, siguran i vrlo uznemiravajuć, ovaj film čini da reditelj Ben Wheatley ostane vredan praćenja.
Uticaj: Predstavlja vrhunac u renesansi britanskog filmskog stvaralaštva više nego bilo koji drugi film ove godine. Plus, može se iskoristiti kao film za podizanje svesti javnosti za opasnost od čekića.

Sledbenik filma Let the Right One In Thomasa Alfredsona predstavlja drugačiju vrstu strave i užasa u ovom trileru o Hladnom ratu Johna Le Carréa sa Garyjem Oldmanom na čelu izuzetne glumačke ekipe.
Uticaj: Verujte nam, ovo će poharati BAFTA nagrade i, ako ima neke pravde, doneće Oldmanu uveliko zakasnelu prvu nominaciju za Oskara.

Posle godina planiranja - konačno je pokazao svoje. Potpuna posvećenost ogoljeno emotivnih zvezda Ryana Goslinga i Michelle Williams načinili su od studije uspona i padova jedne veze reditelja Dereka Cianfrancea nesumnjivo definitivnog predstavnika svog žanra.
Uticaj: Gosling je postavio prvi marker na 2011. godinu kao svoju, dok je Williams zacementirala svoju rastuću reputaciju. Teško je reći da je bilo ko drugi bolji iz njihove generacije.

Drugi film Darrena Aronofskog o izmučenom umetniku koji je doveden do očajničkih granica u želji za nastupom. Osim što The Wrestler nije imao Natalie Portman u čudnim lezbejskim momentima.
Uticaj: Vrhunac u karijeri za Portman koji je pokušala da izbriše u 2011. godini (Your Highness, No Strings Attached). U međuvremenu, jedna od najkreativnijih poster kampanja mogla bi da podigne nivo svačije igre.

Lična odiseja Terrencea Malicka meša autobiografiju, metafiziku i dinosauruse u hipnotišuć, prelep i nadmoćni remiks art-house filma.
Uticaj: Sean Penn, koji je izjavio da je zbunjen konačnom verzijom, ubuduće će pažljivije čitati svoja scenarija. Otvorila su se vrata za karijeru Jessice Chastain. A Malick ima pravu šansu da dobije Oskara za najbolju režiju posle Zlatne palme... ali, da li će se pojaviti na ceremoniji? Verovatno ne.

Bezimeni vozač Ryana Goslinga se upliće u romansu (sa Carey Mulligan) i nasilje (sa svima ostalima). Ledeno hladni retro noir film Nicolasa Windinga Refna u stilu 80-ih godina zaveo je Kan (gde je Refn osvojio nagradu za najbolju režiju) i postao ovogodišnji kultni klasik kada je u septembru dospeo u bioskope.
Uticaj: Heteroseksualci postaju gej zbog Goslinga, koji je ove godine praktično postao kralj filma. Pomama za satenskim jaknama i čačkalicama. I očekujte da se soundtrack Cliffa Martineza pojavi u svakoj TV seriji narednih nekoliko godina.
Povezane teme: najbolji filmovi, top lista, top 50
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (27)
? (neregistrovan) @ 28. dec 2011. 12:54 #1
Na stranu kvalitet liste, bar 6 folmova su iz 201o. godine. Što je još veči fazon, već su bili nominovani (a neki i dobili) silne Oskare u februaru.
0 0
Dr Shibby iz B.Luke (neregistrovan) @ 29. dec 2011. 10:21 #2
Lista je katastrofalna! Kao, sve neki oskarovski i angazovani filmovi... Bla, truc... Kada niste imali vise cime da popunite spisak, onda ste ubacivali nebuloze tipa Source code. Pa, Nemoguca misija 4 je 5 puta bolji film. A sta je sa najboljim filmom prosle godine, finansijskim trilerom MARGIN CALL.
0 0
Kiky K. (neregistrovan) @ 07. jan 2012. 14:42 #3
Slazem se, ima ih prilican broj koji su iz 2010te, a ne prosle godine. No, to i nije tako bitno, jer lista sluzi pre svega da bi oni koji jos nisu imali prilike da gledaju neke od ovih filmova, sada to urade. Na kraju krajeva, ne moze se svakome udovoljiti-sve liste i svi utisci su subjektivni, pa je tako i u ovom slucaju. Ali, da ima dobrih predloga-ima...i to podosta. Melanholiju cu morati da pogledam, jos nikako da stignem, a hvale li je, hvale....hvala na podsecanju.
0 0
Dr Shibby iz B.Luke (neregistrovan) @ 15. jan 2012. 12:39 #4
Gledao sam u bioskopu Djevojku sa tetovazom zmaja... Film vrlo dobar, ali nista vise od toga!
0 0
(neregistrovan) @ 17. jan 2012. 18:12 #5
Na zalost , u zadnje dve godine svi su takvi
0 0
no name (neregistrovan) @ 21. feb 2012. 22:24 #6
ocigledno nisi gledao fim in time pa ga nema na spisku, a ni i am numbr four nije los
0 0
Maki (neregistrovan) @ 23. feb 2012. 16:36 #7
a In time? film je za prvih 10... veliki propust...
0 0
(neregistrovan) @ 08. maj 2012. 13:32 #8
Svi su sranje osim Harry Pottera i Thora..!
0 0
Duka (neregistrovan) @ 28. jul 2012. 15:50 #9
thor? hari poter? ti si bre bajo lud ko kuvana noga :D
0 0
Marko (neregistrovan) @ 04. avg 2012. 17:55 #10
Lista je mnogo glupa !!!
0 0
(neregistrovan) @ 13. sep 2012. 00:09 #11
Dobar smeh hhhhhhhhhhhaaaaaaaa
0 0
(neregistrovan) @ 15. okt 2012. 22:48 #12
Zasto niste stavili i Inception? Film je mnogo dobar!
0 0
posebna (neregistrovan) @ 18. okt 2012. 22:43 #13
daj ljudi imal iko ikakav poseban film...
0 0
xxx (neregistrovan) @ 21. okt 2012. 02:04 #14
american gangster najbolji film ikad..
0 0
jelenceee (neregistrovan) @ 23. nov 2012. 05:03 #15
ja pola od ovih filmova nisam gledala, sad pola downloadujem :D valjda su dobri
0 0
(neregistrovan) @ 02. dec 2012. 20:31 #16
nijedan od ovih filmova nista ne valja
0 0
micka (neregistrovan) @ 08. dec 2012. 22:54 #17
"Drive" sam odgledala...Utisak je film koji apsolutno na osnovu mog subjektivnog utiska ne opravdava dobre ocene koje dobija po brojnim sajtovima!!
0 0
mixa (neregistrovan) @ 09. dec 2012. 21:15 #18
mislim šta reći , osim strašnoooo
0 0
(neregistrovan) @ 01. jan 2013. 21:20 #19
+56465+564+
0 0
(neregistrovan) @ 04. jan 2013. 14:46 #20
moja žena bi se bubala
0 0
nikola (neregistrovan) @ 05. feb 2013. 21:48 #21
samo eden dobar tinker,tajlor,soldier,spy drugite se sranje u boja
0 0
(neregistrovan) @ 15. feb 2013. 18:33 #22
ahahahhaa
0 0
igor (neregistrovan) @ 16. feb 2013. 16:23 #23
ovako 80 posto ovih filmova su glupost osim :osim rise of the planet of the apes,contagion,x-men first klas i jos dva tri,lista ej mnogo losa
0 0
(neregistrovan) @ 24. mar 2013. 23:39 #24
moglo bi to mnogo mnogo bolje!!!!!
0 0
NOCKOMI (neregistrovan) @ 17. maj 2013. 21:04 #25
DOBRI STE MOMCI! PISITE ZA NAS! NVALA!
0 0
Ledenna (neregistrovan) @ 29. okt 2013. 01:40 #26
Nisam gledala sve s liste samo se ne slazem s rangiranjem,jer je djevojka s tetovazom zmaja film za prvo mjesto.A film SKIN.. sa banderasom je najnebulozniji i najmorbidniji film ikad,i prelazi sve granice ljudske normale.I ne bi smio biti na bilko kakvoj listi NAJ filmova. UZ naravno TAKE SHELTER KOJI JE TAKODJE POREMECEN.
0 0
dzimi (neregistrovan) @ 21. mar 2017. 22:37 #27
svi su uper filmovi
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi