J.J. Abrams o "Star Trek"-u, "Star Wars"-u i svojim pravim željama
06. maj 2013. @ 18:09  |  intervju

J.J. Abrams o "Star Trek"-u, "Star Wars"-u i svojim pravim željama

Niko u Holivudu danas nije toliko cool zbog toliko uncool razloga kao J.J. Abrams. Filmski i TV producent, scenarista, režiser, dizajner, urednik, kompozitor i sveopšti "geek god", Abrams je kreativni titan iza većine filmova zbog kojih su fanovi spavali ispred bioskopskih blagajni u neudobnim svemirskim kostimima.
Nastavak ++
20 pitanja za Petera Dinklagea
27. apr 2013. @ 14:18  |  intervju

20 pitanja za Petera Dinklagea

Glumiš Tyriona Lannistera, jednog od glavnih likova HBO TV serije 'Game of Thrones' koja stalno ubija svoje glavne likove. Da li se brineš za svoj posao?
Mislim da Tyrion neće nigde. On je jednom rekao da bi voleo da umre u svom krevetu, sa 80 godina, sa stomakom punim vina i devojkom u krevetu.
Nastavak ++
John Carpenter i Kurt Russell ponovo zajedno za magazin Empire
03. apr 2013. @ 15:59  |  intervju

John Carpenter i Kurt Russell ponovo zajedno za magazin Empire

Oni čine jednu od najlegendarnijih saradnji reditelja i glumca svih vremena - dvojac iza filmova Escape From New York, The Thing i Big Trouble in Little China. Oni su, naravno, John Carpenter i Kurt Russell.

Od njihove poslednje saradnje, filma Escape from LA, prošlo je 17 godina i skoro pet godina otkako su stari prijatelji boravili u istoj prostoriji.
Nastavak ++
Bruce Campbell o filmu "Army of Darkness 2"
01. apr 2013. @ 15:58  |  intervju

Bruce Campbell o filmu "Army of Darkness 2"

Dok se nastavci ređaju jedan za drugim, ovaj je strpljivo sedeo na vrhu gomile i čekao svoj momenat.

Misli se, naravno, na ponovnu saradnju između reditelja Sama Raimija i glumca Brucea Campbella i film Evil Dead IV.
Nastavak ++
Sam Raimi o Ozu, Osvetnicima i dva velika filma koja nikad nije napravio
11. mar 2013. @ 09:24  |  intervju

Sam Raimi o Ozu, Osvetnicima i dva velika filma koja nikad nije napravio

Kada pričamo o filmu Oz veliki i moćni (Oz the Great and Powerful), koji ove nedelje počinje da igra u domaćim bioskopima, red je da posvetimo pažnju i čoveku iza zavese: reditelju Samu Raimiu, koji je počeo sa radom na predlošku kultnog filma Čarobnjak iz Oza (Wizard of Oz), pošto je kompletirao originalnu triologiju o Spajdermenu. Raimijev rad obično balansira negde između dečje nevinosti i užasa za odrasle – ove dve krajnosti se neretko susreću u jednom njegovom ostvarenju – a ta dihotomija se uočava i kada ovog reditelja upoznate uživo: on je uglađen muškarac od 53 godine, srdačan profesionalac u odelu sa kravatom, koji je autoru ovog intervjua poklonio fantastični novčić, precizno iskovan, koji predstavlja zvaničnu valutu u Smaragdnom gradu. Pre toga, njih dvojica su pričali o glavnoj zvezdi novog filma o Ozu, Jamesu Francu, sve češćoj pojavi filmova baziranih na stripu i ogromnom trudu koji je uložio u dva nikada ostvarena projekta – filmu zasnovanom na igri World of Warcraft i četvrtom filmu o Spajdermenu.
Nastavak ++
Kathryn Bigelow o filmu "Zero Dark Thirty"
21. jan 2013. @ 16:26  |  intervju

Kathryn Bigelow o filmu "Zero Dark Thirty"

"Nelogično je ignorisati mučenje", tvrdi Bigelow

Kathryn Bigelow, prva žena u istoriji koja je osvojila Oskara za najbolju režiju, odreagovala je na optužbe da promoviše mučenje u svom kontroverznom filmu Zero Dark Thirty / 00:30 - Tajna operacija koji govori o potrazi za Osamom bin Ladenom.

Opisujući sebe kao "dugogodišnjeg pacifistu", Bigelow je rekla da podržava pravo svakog Amerikanca prema Prvom amandmanu da stvara umetnička dela i da se izražava slobodno bez mešanja ili maltretiranja od strane vlade.
Nastavak ++
Anthony Hopkins: "Tumačenje Hitchcocka je bilo vrlo zabavno!"
23. nov 2012. @ 19:30  |  intervju

Anthony Hopkins: "Tumačenje Hitchcocka je bilo vrlo zabavno!"

Anthony Hopkins je rekao da mu je tumačenje Alfreda Hitchcocka bila "najzabavnija uloga" od filma Kad jaganjci utihnu / The Silence of the Lambs. U filmu Hitchcock, Hopkins glumi legendarnog reditelja, dok Helen Mirren glumi njegovu posvećenu ženu Almu Reville.

Film, koji će predpremijerno biti prikazan danas u Los Anđelesu, istražuje privatni život jednog od najpriznatijih reditelja u Holivudu, za vreme borbe da svoj klasik Psycho dovede do velikog platna.
Nastavak ++
Josh Brolin o rimejku "Oldboy"-a
12. maj 2012. @ 12:12  |  intervju

Josh Brolin o rimejku "Oldboy"-a

Rimejk južnokorejskog filma Oldboy je imao značajnu nedelju iza sebe, nakon što se Sharlto Copley pridružio novom filmu Spikea Leeja kao milijarderski negativac Adrian Pryce. Sada je Josh Brolin izdvojio malo vremena i rekao par stvari o filmu, uključujući i zanimljive činjenice o snimanju.

"Volim film Oldboy", rekao je Brolin na pres koktelu povodom filma Men In Black 3. "Upoznat sam sa delima Chan-wook Parka i pre nekoliko meseci sam mu poslao email tražeći njegov blagoslov za ovaj film jer, da je on rekao 'Ne', ja ga ne bih snimao."
Nastavak ++
Billy Zane o snimanju "Titanika"
12. apr 2012. @ 16:12  |  intervju

Billy Zane o snimanju "Titanika"

Dok se prerađena 3D verzija Titanic-a reditelja Jamesa Camerona prikazuje u bioskopima, Billy Zane se osvrće na sedam meseci koje je proveo na filmskom setu od 35 jutara.

"Sudeći po tepihu i tapiseriji na ovoj slici (desno) mi sedimo na setu izvan sale za ručavanje, čekajući da snimimo scenu. Ovog određenog momenta se ne sećam, ali izgleda kao da Jim dobija instrukcije od Boga, a ja izgledam kao da ću da mu ukradem novčanik."
Nastavak ++
Amanda Seyfried: "Lovelace" je najteži film koji sam ikada snimila
27. mar 2012. @ 12:19  |  intervju

Amanda Seyfried: "Lovelace" je najteži film koji sam ikada snimila

Skoro sedam godina, Holivudom su kružili razni scenariji o glumici Lindi Lovelace (Deep Throat). Lindsay Lohan, Anna Faris, Olivia Wilde i Kate Hudson su sve bile zainteresovane za ulogu u jednom momentu, ali, nakon što su sve odustale s obzirom na golotinju i brutalnost, počele su da kruže glasine da je projekat uklet.

Neki agenti navodno nisu želeli ni da pokažu scenario svojim klijentima iz straha da bi prihvatili ulogu koja bi naštetila njihovim karijerama.
Nastavak ++
12 3 4 5 6 ... 9 10  >>  >
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi