Anthony Hopkins: "Tumačenje Hitchcocka je bilo vrlo zabavno!"
23. nov 2012. @ 19:30  |  intervju

Anthony Hopkins: "Tumačenje Hitchcocka je bilo vrlo zabavno!"

Anthony Hopkins je rekao da mu je tumačenje Alfreda Hitchcocka bila "najzabavnija uloga" od filma Kad jaganjci utihnu / The Silence of the Lambs. U filmu Hitchcock, Hopkins glumi legendarnog reditelja, dok Helen Mirren glumi njegovu posvećenu ženu Almu Reville.

Film, koji će predpremijerno biti prikazan danas u Los Anđelesu, istražuje privatni život jednog od najpriznatijih reditelja u Holivudu, za vreme borbe da svoj klasik Psycho dovede do velikog platna.

Mirren je takođe uživala u snimanju filma i rekla je da je nestrpljivo iščekivala svaki dan snimanja. Snimanju filma je umnogome pomoglo to što su oba glumca imala isti pristup filmu.

"U tome nema misterije... Priča se o hemiji, ali Helen se slaže sa mnom, takva stvar ne postoji. Vi znate vašu ulogu, ona zna svoju, i to je to", kaže Hopkins.


Film se bavi njegovim bitkama sa cenzorima i glumačkom ekipom koju su činili Janet Leigh (Scarlett Johansson), Vera Miles (Jessica Biel) i Tony Perkins (James D'Arcy), kao i zategnutim odnosom sa Almom dok se ona bori sa njegovom dobro poznatom opsesijom svojim glavnim damama.

Međutim, film predstavlja mnogo prefinjeniji i naklonjeniji portret reditelja kog Hopkins opisuje kao "problematičnog čoveka", za razliku od nedavnog TV filma "The Girl", koji je dramatizovao Hitchcockov neprijatan odnos prema Tippi Hedren za vreme snimanja Ptica / The Birds.


"Ovo je velika uloga", kaže Mirren o Almi, filmskoj montažerki i pomoćnici reditelja. "Tako da se to ne odbija. Ja sam želela da je izvučem iz senke."

Mirren i Hopkins ne dele mišljenje oko toga kako bi se reditelj, koji za svojih pet decenija karijere nije dobio nijednog Oskara, snašao u današnjem Holivudu.
"On bi bio očajan", kaže Hopkins. "Ovo bi bila anatema za njega. Takva vrsta umetnosti više ne postoji."

Korporacijska kontrola znači da imate "osam ili devet producenata na setu, pri čemu svaki može da utiče na scenario."


Međutim, Mirren se ne slaže s tim, i misli da bi se on "izvanredno uklopio." "On je bio veliki prodavac, a u današnjem Holivudu se sve vrti oko prodaje i toga da možete da prodate sebe kao brend", objašnjava ona. "On je to izvanredno radio."

"Takođe", dodaje ona, "njegove rediteljske tehnike bi bile izuzetno uspešne danas s obzirom na tehnološki napredak od Hitchcockove smrti 1980. godine."

Film Hitchcock počinje da se prikazuje u bioskopima širom sveta početkom naredne godine.

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Milossss (neregistrovan) @ 24. nov 2012. 16:06 #1
Jedva cekam!!!!!Mada izgleda da cu se nacekati.....
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi