Billy Zane o snimanju "Titanika"
12. apr 2012. @ 16:12  |  intervju

Billy Zane o snimanju "Titanika"

Dok se prerađena 3D verzija Titanic-a reditelja Jamesa Camerona prikazuje u bioskopima, Billy Zane se osvrće na sedam meseci koje je proveo na filmskom setu od 35 jutara.

"Sudeći po tepihu i tapiseriji na ovoj slici (desno) mi sedimo na setu izvan sale za ručavanje, čekajući da snimimo scenu. Ovog određenog momenta se ne sećam, ali izgleda kao da Jim dobija instrukcije od Boga, a ja izgledam kao da ću da mu ukradem novčanik."

"Jima sam upoznao tek na audiciji za 'Titanik' i tada sam stekao utisak da je izuzetno šarmantan i dovitljiv. Moj utisak oko njega zasniva se na njegovom smislu za humor, za koji skoro nikad dobija zasluge. Mislim da ne možete da preduzmete ogromne rizike bez velikog smisla za humor, a 'Titanik' je bio najveći film na kojem je iko ikada radio. Bio je ogroman zadatak snimiti ovaj film. Filmska kompanija je izgradila studio za taj film i to je više bio grad nego set."


"Budžet je bio ogroman [200 miliona dolara] i u snimanje filma su unešene nove procedure i tehnologije. 'Titanik' je bio laka meta za negativnu štampu dok smo ga snimali, ali ja sam uvek smatrao da su izveštaji o napredovanju snimanja filma poslednja stvar koju želite da čujete. 'Titanik' je na kraju osvojio 11 Oskara, među kojima za najbolji film i najbolju režiju za Jamesa Camerona."


"Ja glumim Cala Hockleyja, bogatog i odvratnog verenika Rose koju tumači Kate Winslet i bio sam na meti univerzalne mržnje mnogo godina posle premijere filma. Ali, ja sam uživao u ulozi negativca i, moram da priznam, pitam se da li će Cal doživeti renesansu sa novim izdanjem filma. Jim i ja smo se svojevremeno dogovorili da bi trebalo da bar pokušamo da stvorimo neki osećaj za razumevanje Cala. Važno je shvatiti njegov razum, a Cal nije bio loš čovek, bio je samo žrtva lošeg programiranja, odgojen u vremenu i društvu koje mu je nalagalo kako da se ponaša, i u poslu i u romansi. On je uglavnom sledio kod koji je poznavao i na kraju ga je taj kod izneverio."


"On ni za stotinu godina ne bi pomislio da će Rose naći ovog mladog odmetnika, Jacka [Leonardo DiCaprio], i stoga nije znao kako da se ponaša prema Jacku kao prema suparniku. Cal je jako voleo Rose i pokušao je da se pred njom pokaže najbolje što je umeo i to mu je slomilo srce, što nije dobijao reakciju s njene strane za koji je smatrao da je zaslužio."

"Ja sam bio fan Leovog rada i pre 'Titanika' i poznavao sam ga mimo seta. Mi smo za vreme snimanja postali dobri prijatelji. Umesto prikolica imali smo niz soba za presvlačenje i bili smo jedno pored drugog. To što sam bio u sobi pored Lea i Kate bilo je kao da živim pored brata i sestre jer smo proveli toliko vremena zajedno i zaista se dobro zabavili."

Povezane teme: billy zane, titanik
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi