Brajan Fuler: Američki Bogovi su poput Marvel univerzuma
18. nov 2015. @ 14:40  |  vesti

Brajan Fuler: Američki Bogovi su poput Marvel univerzuma

Kako bi objasnio svoj pristup adaptaciji čuvenog Gejmenovog romana Američki Bogovi, režiser Brajan Fuler je napravio paralelu ni manje ni više nego sa Marvelovim univerzumom.

‘’Ono što imamo kod Amerčkih Bogova je nalik Marvel univerzumu, samo sa bogovima umesto superheroja. Prepuno je detalja i jako lepo povezano, baš kao i Marvel univerzum i jako nam je uzbudljivo da radimo tako nesto.’’, izjavio je Fuler.

Američki Bogovi su kreirani na premisi da likovi iz mitova i folklora postoje samo zato što ljudi veruju u njih. Roman prati bivšeg osuđenika Senku koga neposredno po izlasku iz zatvora angažuje misteriozni čovek po imenu Sreda da bude njegov telohranitelj. Ali iskoro saznaje da je Sreda zapravo inkarnacija svemoćnog Odina, koji putuje Amerikom i regrutuje svoje ljude kako bi se upustio u veliku bitku protiv novih američkih bogova – manifestacijom modernog života i tehnologije, poput interneta i kreditnih kartica.

Dok je u Gejmenovoj knjizi uočljivo prisustvo starjih Bogova koji su zamenjeni modernim verovanjima, ona ipak ne oslikava savremene organizovane religije. Ali Fuler nagoveštava da bi njegova adaptacija mogla da zađe i u te vode.

’’O, da. Dotaći ćemo se Isusa i veilkog Boga. Znate, u knjizi se istražuju mnogi marginalizovani bogovi koji se bore za opstanak u modernoj Americi bez snage vernika koje recimo Isus ili Buda imaju’’, rekao je Fuler.

On je rekao da će biti i više verzija samog Isusa.

‘’Biće onoliko verzija Isusa koliko kultura u svetu postoji’’.

Očekuje se da pilot epizoda ove serije bude prikazana 2017. godine. Da li je i vi uzbuđeno očekujete?


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi