Danas na festivalu Cinema City (utorak)
19. jun 2012. @ 15:56  |  vesti

Danas na festivalu Cinema City (utorak)

Filmski program četvrtog dana u SNP-u, glavnoj festivalskoj lokaciji, otvoriće u 17:30h novi film Zdravka Šotre „Šešir profesora Koste Vujića“. Rađen po istoimenom kultnom romanu Milovana Vitezovića, ovo je priča o neverovatnom profesoru Vujiću, dobroćudnom osobenjaku i hedonisti, pedagogu posebne vrste, za koga je njegov đak Mihailo Petrović – Mika Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka. U 20h potom sledi triler Miroslava Terzića „Ustanička ulica“ u kom glavne uloge tumače Gordan Kičić, Uliks Fehmiju i Rade Šerbedžija. Film prati mladog i upornog tužioca koji otkriva zataškane tajne i zavere koje će ga dovesti u životnu opasnost. Na istoj lokaciji u 22:30h imaćete još jednu priliku da pogledate „Istočni Stokholm“, izuzetnu skandinavsku dramu.


Katolička porta
Burn Chill Zona u Dunavskom parku
Od ponedeljka do četvrtka tokom Cinema Cityja, između 18 i 20h, u Dunavskom parku zakazano je opušteno druženje, lagano đuskanje i zagrevanje za večernji deo Festivala.
Muzuku za vas svakog dana bira Burn DJ Team.

Četvrtog dana festivala publika će u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti, koja je u znaku revijalne selekcije MTV predstavlja: Burn Planet Rock, u 21:15h imati priliku da pogleda dokumentarni film o jednom od najuspešnijih hevi metal bendova svih vremena - „Metallica: Some Kind of Moster“. Film prikazuje bend u trenutku kada su suočeni sa velikim ličnim i profesionalnim izazovima tokom snimanja prvog studijskog albuma nakon pet godina pauze. U 23:15h imaćete priliku da pogledate ostvarenje Dragane Kanjevac „Sonja“ - dokumentarni film inspirisan legendarnom glumicom i umetnicom Sonjom Savić.


Arena Cineplex sala 1

U sali 1 bioskopa Arena Cineplex program počinje u 16h višestruko nagrađivanim filmom slovenačkog reditelja i scenariste Metoda Peveca na filmskom festivalu u Puli. „Laku noć, gospođice“ oslikava priču laži, nedostatka poverenja i ljubomore koja za rezultat ima razaranje jednog braka. Od 18h biće reprizno prikazan poslednji film poznatog kineskog buntovnika Lua Jea, „Ljubav i modrice“. Vrlo uspešan na filmskim festivalima u Veneciji, Torontu i Geteborgu, film sadrži priču o ljubavi koja svojom strašću gradi ali i razara kulturološke barijere. Igrano-dokumentarni film reditelja Vladimira Milovanovića „Lice Revolucije” biće prikazano od 20h, a govori o jednom od predvodnika pobune protiv Miloševićevog režima u Srbiji, koji je za svoju borbu 2000. godine primio “Free Your Mind” MTV nagradu. Ostajemo u devedesetim godinama prošlog veka i dokumentarnom izražavanju i od 22:30h se upoznajemo sa kanadskim glumcem kojeg je velika popularnost njegovog lika iz serije „Tropska vrelina“ u Srbiji devedesetih upotpunosti iznenadila. „Slotera Nika za predsednika“ prati Roba Stjuarta kako istražuje razlog zbog kojeg je njegov lik smatran simbolom slobode za vremene nenasilnih protesta u Srbiji protiv Miloševićevog režima.

Arena Cineplex sala 4

Program četvrtog dana Festivala u sali 4 bioskopa Arena Cineplex je u znaku prijateljstva, ljubavi i strasti. Od 18h možete pogledati još jedno ostvarenje vrhunskog umetnika Andreasa Drezena. „Na ćumur“ je višestruko nagrađivano ostvarenje koje kroz priču o dva prijateljska para pokazuje kako međuljudski odnosi mogu postati burni i kako lako može biti prodrmana dojučerašnja rutina. Posle ovog remek-dela od 20h časova nastupa jedna romantična komedija iz srca Pariza. Emanuel More nas u svom filmu „Umetnost ljubavi“ podseća da se najlepša emocija desi onda kada joj se najmanje nadamo. U 23h, kao poslednji film četvrtog dana Festivala na ovoj lokaciji biće prikazan film „Strast“ - izvanredna adaptacija Kejnovog romana „Poštar uvek zvoni dva puta“.

Kulturni centar Novi Sad

Kulturni centar Novog Sada je i danas bogat raznovrsnim revijalnim i takmičarskim programom. „Momački dani su završeni“, debitantski film Katje Levkovitz, koji je u premijernom terminu osvojio i nasmejao publiku Festivala, otvoriće program Kulturnog centra u 17 časova. Nakon njega, od 19h sledi 5 zanimljivih niskobudžetnih filmova (Kamp, Invalidus, Ja sam svoj život položila, Jednosmerna ulica, Toplo letnje veče) iz Up to 10.000 Bucks koji će samo dodatno potvrditi da je konkurencija u ovoj takmičarskoj selekciji izuzetno jaka. U 21h slede misteriozne i poetske filmske slike filma „Persona Beach“ selekcije Hungry Days. Kao poslednji film četvrtog dana Festivala na ovoj lokaciji biće specijalno prikazan „Beket“ u 23h. Prvi dugometražni igrani film Davida Manulija, jednog od gostiju Cinema Cityja 2012, koji nas vodi u nadrealnu avanturu zajedno sa Frikom i Jajom koji se nalaze u bezvremenom mestu, svetu bez ljudi, i u slučajnom susretu otkrivaju “misteriju” života.

Pozorište mladih i kreativna edukacija:
Na primeru niskobudžetnog ali nagrađivanog i vrlo uspešnog francuskog filma „Donoma“, posetioci programa Cinema Now Live Academy saznaće kako je moguće napraviti film bez para. O crnom humoru i suočavanju sa stvarnošću u srpskom filmu govoriće nam, na svojstven i originalan način, jedan od selektora Festivala Petar Protić, dok će jedan od najznačajnijh domaćih umetnika i kompozitora Boris Kovač na primerima filmova Fon Trira i Olega Novkovića govoriti o značaju muzike u stvaralačkom procesu i filmskom ostvarenju.

Povezane teme: Cinema City
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi