Danny Boyle: "3D filmovi su faza"
04. apr 2013. @ 09:29  |  vesti

Danny Boyle: "3D filmovi su faza"

Britanski reditelj Danny Boyle, reditelj filmova Trainspotting i Slumdog Millionaire, koji je nedavno nagrađen Empire nagradom za izuzetno dostignuće, izjavio je da nije fan 3D tehnologije na filmu i da sumnja da će ona opstati.

"Ne koristim 3D", rekao je on. "Nosim naočare, tako da mrzim da gledam 3D filmove jer onda moram da nosim dva para naočara, što me čini da se osećam još jadnije."

Boyle je priznao da postoje "izuzetni filmovi" koji su snimljeni u 3D tehnici, opisavši neke efekte u Life of Pi režisera Anga Leeja kao "neverovatne".

"To je oruđe. Postoje i neke inovacije u zvuku koje nas očekuju, naročito Dolby Atmos, koji će da uradi nešto slično 3D tehnici. Tako da ne znam da li će 3D preživeti, da budem iskren. Mislim da je u pitanju faza."

Vincent Cassell u filmu Trance, 2013.

Boyleovi komentari ga postavljaju u ugao nasuprot reditelja kao što su James Cameron (Avatar). Reditelj trilogije Lord of the Rings, Peter Jackson se, uprkos ranijim kritikama, na kraju takođe odlučio da snimi svoj novi film The Hobbit uz pomoć 3D tehnologije.

Ang Lee i Martin Scorsese su uneli autorsku crtu u korišćenju tehnologije, iako je Scorsese za svoj poslednji film odabrao 2D tehnologiju. Mnogi su očekivali da će njegov sledeći projekat The Wolf of Wall Street biti snimljen u 3D formatu, u skladu sa njegovom izjavom da će sve svoje buduće filmove snimati na taj način.

Boyleov novi film Trance nedavno je premijerno prikazan u Velikoj Britaniji, dok se na severnoameričkom kontinentu očekuje početkom aprila. U njemu glume James McAvoy, Rosario Dawson i Vincent Cassell, i snimljen je u dobrom, starom 2D formatu.
Povezane teme: danny boyle, 3d tehnologija
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi