"Diktator" na meti kritika arapskih grupa
22. maj 2012. @ 09:33  |  vesti

"Diktator" na meti kritika arapskih grupa

Novi film Sache Barona Cohena naišao je na negativne kritike od strane arapsko-američkih grupa zbog njegovog očigledno negativnog portreta.

U novoj komediji, Sacha Baron Cohen glumi admirala generala Aladeena, bivšeg despotskog lidera izmišljene severnoafričke zemlje po imenu republika Wadiya. Međutim, film je sada optužen da podstiče negativne stereotipove.

Nadia Tonova, direktorka Nacionalne mreže arapsko-američkih zajednica, izjavila je za E! Online: "Nisam pogledala film, ali na osnovu trejlera i intervjua koje sam videla, zaista izgleda da podstiče negativne stereotipove protiv Arapa i, samim tim, arabo-amerikanaca. I osećam da im to ide na štetu, pogotovo ovih dana kada postajemo svedoci brojnih incidenata u Americi protiv arabo-amerikanaca."

U međuvremenu, američki arapski komičar Dean Obeidallah uporedio je portret lika Barona Cohena sa portretom afro-amerikanaca od strane belih glumaca, opisujući film kao "moderni cirkus".

On piše: "Koja bi reakcija bila kada bi beli glumac nabacio crnu boju i ismevao kulturu afro-amerikanaca? Ili kad bi glumac arapskog porekla snimio film o lideru fiktivne jevrejske države u kojoj bi prikazao jevrejskog lidera i najgore stereotipove o Jevrejima? Da li postoji bilo kakva šansa da bi taj film dobio zeleno svetlo od nekog holivudskog studija?"

Film Barona Cohena opisuje se kao "herojska priča o diktatoru koji je rizikovao svoj život da demokratija nikad ne uđe u zemlju na koju je s tolikom ljubavlju vršio opresiju."

U filmu admiral general Aladeen putuje u Ameriku gde se obraća Ujedinjenim Nacijama, ali pritom doživljava izdaju od strane svog strica Tamira, kog tumači Ben Kingsley.

Film se trenutno prikazuje u domaćim bioskopima, a ispod možete pogledati trailer.

Povezane teme: sacha baron cohen, diktator
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi