"Django Unchained" povučen iz kineskih bioskopa na dan premijere
13. apr 2013. @ 14:36  |  vesti

"Django Unchained" povučen iz kineskih bioskopa na dan premijere

"Django Unchained" trebao je da bude prvi film kojim će se Quentin Tarantino predstaviti kineskoj bioskopskoj publici koja je mesecima željno iščekivala najnovije ostvarenje kultnog američkog režisera, ali je njegovo prikazivanje ipak otkazano u poslednji čas.

Bioskopi širom Kine saopštili su na dan premijere da su dobili naređenje da povuku film sa repertoara zbog, kako im je rečeno, "izvesnih tehničkih problema".

Zaposleni u dva bioskopa u Pekingu koji nisu želeli da otkriju svoja imena su izjavili da je naredba stigla od distributera filma, korporacije Kina Film koja se pozvala na "tehničke probleme" bez obrazloženja konkretnih razloga za skidanje novog Tarantino-vog filma sa repertoara.

Predhodno su iz filma izbačene pojedine scene kako bi prošao strogu kinesku cenzuru koja ne dozvoljava prikazivanje nasilja, seksa i osetljivih političkih tema, ali izgleda da to ipak nije bilo dovoljno da "Django Unchained" konačno bude prikazan na velikom platnu u najmnogoljudnijoj državi na planeti, pa je, uprkos intenzivnoj višenedeljnoj promociji, premijera stopirana do dljanjeg.

Predstavnik kompanije Sony Pictures, Steve Elzer, rekao je da studio žali što je "Django Unchained" skinut sa repertoara i da se sa kineskim vlastima radi na mogućnosti da se prikazivanje pomeri za neki drugi datum.

Nedavno su svetski mediji objavili da je Kina postala drugo po veličini tržište za holivudske filmove i da u skladu sa tim mnogi studiji prilagođavaju svoje filmove kako bi što lakše našli put do kineskih bioskopskih blagajni.

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
(neregistrovan) @ 14. apr 2013. 17:29 #1
sloboda govora!
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi