Easy A / 2010 / Komedija / Romansa

Easy A

0.0 (0)
Žanr: Komedija / Romansa

Scenario: Bert V. Royal

Režija: Will Gluck (Fired Up!, 2009.)

Glavne uloge: Emma Stone, Amanda Bynes, Thomas Haden Church, Penn Badgley, Dan Byrd, Patricia Clarkson

Godina proizvodnje: 2010

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 92 min

Let's not and say we did.

Sinopsis:
Posle male bele laži o gubitku nevinosti, srednjoškolka Olive Penderghast (Emma Stone) shvata da njena nova reputacija zločeste devojke ima i svoju prednost: konačno postaje primećena. Olive odlučuje da iskoristi svoju "laku" reputaciju kako bi poboljšala svoj društveni status. Međutim, događaji počinju da izmiču kontroli, a samo jedan dečak može da progleda kroz njenu površnost i dopre do srca.

Rezime: Mnogo toga duguje starijim (i boljim) tinejdžerskim komedijama, ali Easy A se dokazao kao pametan i dovitljiv potez za svoju šarmantnu zvezdu Emmu Stone.

Official site

Trailer

IMDB ocena: 7.7/10
Rotten Tomatoes rating: 87%

Datum svetske premijere: 11. septembar 2010. (Kanada: Toronto International Film Festival)
Datum domaće premijere: ?

Trivija:
- Emma Stone je odustala od filma Sucker Punch (2011) da bi snimila ovaj film.
- Na jednom od transparenata na protestu piše "Exodus 20:14". Exodus 20:14 je jedna od Deset zapovesti koja glasi, "Ne počini preljubu."
- Naslov filma ima nekoliko značenja: slovo "A" se očigledno odnosi na "Skarletno slovo", a "easy" (lako) je staromodni sleng za nekoga (obično je to žena) ko je seksualno primiskuitetan; "easy A" je takođe američka fraza koja se odnosi na školu, čas ili ispit za koji nije potrebno uložiti mnogo napora.
- Olivini članovi porodice su takođe dobili imena po hrani: roditelji se zovu Dill i Rosemary (biljke) a brat Chip.


(klik za veću sliku)
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
markoboban @ 16. nov 2011. 10:31 #1
Olive Penderghast (Emma Stone) je sasvim obična srednjoškolka, anonimna za ogromnu većinu učenika srednje škole Ojai.No kada ispriča bezazlenu laž najboljoj drugarici Rhiannon (Alyson Michalka) o vrućem vikendu koji je navodno provela u društvu zgodnog novopečenog fakultetlije, nije ni slutila da će je to odvesti u drugačijem pravcu.Postaje tema ogovaranja, kao devojka lakog morala, koja za novac nudi društvo i još nešto pride.Kada glasine postanu nepodnošljive, moralna čistunica, smerna učenica Marianne (Amanda Bynes) kojoj je religija na prvom mestu, obrušiće se na Olive. Tako će iznenadna popularnost Olive dovesti u ozbiljnu nevolju, jer će biti doveden u pitanje njen dalji opstanak u školi...Will Gluck režira po scenariju prvencu koji potpisuje Bert V. Royal.Reference na stari film 'The Scarlet Letter' (1926.) pokazuju nam da filmska radnja pokušava da progovori o jednoj škakljivoj temi – o promiskuitetu i svim posledicama takvog ponašanja. Smeštajući priču u okruženje jedne američke srednje škole, gledalac je u stanju da se lako identifikuje s glavnom junakinjom, imajući u vidu da smo svi mi bili nekada školarci, željni pažnje (uglavnom suprotnog pola), a naročito popularnosti (glavna faca, pravi baja, najžešća riba itd.).Naravno do takvog 'statusa' se može doći na više načina, a često puta se ordinarna laž učini kao jednostavan način, a što neminovno dovodi takve likove u nezgodnu situaciju kada treba platiti cenu za vlastite postupke.Režirano u fazonu s puno komedije, sa galerijom raznih likova, gde su i odrasli otkačeni na neki svoj način, kao recimo Oliveini roditelji liberalnih, širokih shvatanja, Dill (Stanley Tucci) i Rosemary (Patricia Clarkson), film ipak šalje skrivene poruke, mnogo ozbiljnijeg sadržaja, no što izgleda u prvi mah.Odličan kasting kada je reč o glavnoj ulozi i članovima njene porodice, dok većina likova-srednjoškolaca pružaju otprilike ono što je i očekivano i već viđeno u mnogim teenage komedijama.Pomenuo bih i solidnu glumu Thomasa Hadena Churcha, ovde prilično suzdržanog, pomalo nekonvencionalnog profesora, Mr. Griffitha.Veoma sam prijatno iznenađen, a ako dodam i još sjajne soundtrackove (posebno na kraju), eto još jednog razloga da ovo ni slučajno ne propustite.A g-đica Stone polako, ali sigurno krči sebi put u glumačku elitu Hollywooda.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi