Heath Ledger najveća filmska priča 2008. godine
02. jan 2009. @ 14:21  |  vesti

Heath Ledger najveća filmska priča 2008. godine

Australijski glumac Heath Ledger pobedio je sve takmičare u glasanju za 2008. godinu, postavši tako najveća vest i najbolji negativac (za ulogu u The Dark Knight). Ledger, čija je smrt u januaru u 28. godini usled predoziranja lekovima potresla svet, izglasan je za najveću filmsku vest u 2008. godini od strane 83% glasača na filmskom sajtu Moviefone.com. Glumac se takođe našao na prvom mestu liste preminulih glumaca koji će nam najviše nedostajati, pobedivši Paula Newmana sa 56% u odnosu na 20%.
Ledger je za svoju ulogu Jokera u The Dark Knight, čija je premijera održana šest meseci nakon njegove smrti, osvojio nominacije za Zlatni globus i nagradu Udruženja glumaca. S obzirom da je najuspešniji film 2008. godine, The Dark Knight je olako osvojio prva mesta u kategorijama najbolji akcioni film i najbolje utrošeni novac za bioskopsku kartu.

Najseksi glumica 2008. godine i zasluge za najbolju golišavu scenu otišle su Angelini Jolie za akcioni film Wanted, a Joliejeva je takođe pobedila i u kategoriji najbolje višestruke uloge u 2008. za Wanted, The Changeling i Kung Fu Panda.

Komedija Mike Myersa The Love Guru izglasana je za najgori film godine, a uloga Paris Hilton u filmu Repo! The Genetic Opera za najgoru ulogu. Gledajući u budućnost, Harry Potter and the Half-Blood Prince je najočekivaniji film u 2009. godini, a odmah posle njega X-Men Origins: Wolverine.

Anketa je trajala od 17. do 29. decembra i u njoj je učestvovalo oko 3,5 miliona ljudi.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi