Heath Ledger posthumno nagrađen u Australiji
08. dec 2008. @ 17:04  |  vesti

Heath Ledger posthumno nagrađen u Australiji

Pokojni australijanski glumac Heath Ledger posthumno je nagrađen jednom od najprestižnijih nagrada u njegovoj zemlji. Ledgeru je dodeljena internacionalna nagrada Australijskog filmskog instituta za najboljeg glumca za ulogu Jokera u filmu The Dark Knight. Gosti na ceremoniji dodele nagrada u Princess Teatru u Melburnu počastvovali su Ledgera stojećim ovacijama. 28-godišnji glumac preminuo je u januaru usled zadesnog trovanja lekovima.
Nagradu je primila njegova sestra Kate, u pratnji roditelja. "Ovo je nesumnjivo bila veoma teška godina jer smo izgubili jednog od najvoljenijih članova porodice", rekla je ona. "Veoma smo ponosni na njega i skromno prihvatamo ovu nagradu u ime njegove prelepe ćerke, koju ćemo zauvek paziti."

Australijski filmski institut, proslavljajući 50. po redu dodelu nagrada, odao je počast Ledgeru, koji je nominovan za Oskara za ulogu gej kauboja u filmu Brokeback Mountain 2005. godine. "Bio je neumoran duh kakav svi želimo da imamo. Neka legenda živi", stoji u počasti AFI-ja.

Cate Blanchett je osvojila nagradu kao najbolja glumica za ulogu u filmu Elizabeth: The Golden Age. Nagrada za najbolji film otišla je filmu Black Balloon, drami o tinejdžeru koji uči da živi sa autističnim bratom. Luke Ford i Toni Collette su za uloge u tom filmu osvojili nagrade kao najbolji sporedni glumac i glumica. Nagrada za najbolju režiju i scenario otišla je Elissi Down.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi