Heath Ledger preminuo od predoziranja lekovima
07. feb 2008. @ 09:55  |  vesti

Heath Ledger preminuo od predoziranja lekovima

Holivudski glumac Heath Ledger umro je od slučajnog predoziranja šest različitih lekova, otkrili su medicinski veštaci u Njujorku. Glumac je u januaru pronađen mrtav u stanu koji je iznajmljivao na Menhetnu. Imao je 28 godina. Medicinski veštak izjavio je da je Ledgerova smrt "posledica akutne intoksikacije kombinovanog dejstva različitih lekova". Među tim lekovima nalazili su se analgetik Oksycontin i anksiolitici Valium i Xanax.
Zvaničnica Ellen Borakove je rekla: "Ono što ovde imamo je kumulativno dejstvo ovih lekova." U Ledgerovoj krvi su pronađeni i tragovi leka protiv bolova Ibuprofena, kao i sedativa Restorila i Unisoma.

"Iako nije prekoračio dozu bilo kog leka, danas smo saznali da je kombinacija ovih lekova koje je lekar prepisao bila smrtonosna za našeg dečaka", rekao je Ledgerov otac Kim. "Heathova slučajna smrt upozorava nas na skrivenu opasnost od kombinovanja lekova, čak i u malim dozama."

Neki od prepisanih lekova pronađeni su pored njegovog beživotnog tela koje je otkrila njegova maserka kada je rano ujutro došla u njegov stan. Ledgerovo telo prebačeno je u Australiju gde će biti sahranjen u privatnosti - što se očekuje da će se održati ovog vikenda u njegovom rodnom gradu Pertu. Javna memorijalna služba održaće se i u Los Anđelesu.

Prošle nedelje, njegova bivša partnerka Michelle Williams izašla je u javnosti po prvi put od smrti glumca rekavši: "Moje srce je slomljeno." Njih dvoje su se upoznali na setu filma Brokeback Mountain, u kom Willamsova glumi Ledgerovu suprugu, a razišli su se u septembru prošle godine i imaju dvogodišnju ćerkicu Matildu.

Filmska ekipa poslednjeg Ledgerovog filma The Imaginarium of Doctor Parnassus, u režiji Terryja Gilliama, prekinula je produkciju. Ledger je završio sa snimanjem filma u Londonu neposredno pre svoje smrti. Glumac je takođe završio snimanje nastavka o Batmanu, u kom glumi Jokera.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi