Ian McKellen kao Sherlock Holmes
09. sep 2013. @ 16:35  |  vesti

Ian McKellen kao Sherlock Holmes

Ian McKellen glumiće ostarelog Sherlocka Holmesa u novom filmu koji će obeležiti još jednu njegovu saradnju sa režiserom Billom Condonom.

Dvojac je pretodno sarađivao na drami Gods and Monsters iz 1998. godine, koja je McKellenu donela nominaciju za Oskara za ulogu režisera Jamesa Whalea.

Film A Slight Trick of the Mind će se snimati prema romanu Mitcha Cullina, a radnja je smeštena u 1947. godini i bavi se ostarelim detektivom kojeg još uvek proganja nerešen slučaj od pre pola veka.

Variety prenosi da je scenario za film napisao Jeffrey Hatcher (The Duchess), kao i da će film biti zajednička produkcija Al Film-a i BBC Films-a.

Posle uloge u filmu Gods and Monsters, McKellen je snimio trilogiju filmova Gospodar prstenova u kojima je tumačio ulogu čarobnjaka Gandalfa, ulogu po kojoj je postao najpoznatiji do sada.

Među Condonovim ostalim filmovima nalaze se Dreamgirls, Kinsey i The Twilight Saga: Breaking Dawn. Njegov poslednji film, drama o WikiLeaks-u The Fifth Estate, otvorila je Filmski festival u Torontu.
Povezane teme: ian mckellen, sherlock holmes
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi