James Cameron režira prvi film posle "Titanika"
12. jan 2007. @ 17:24  |  vesti

James Cameron režira prvi film posle "Titanika"

Legendarni kanadski režiser James Cameron otkrio je planove o svom prvom filmu posle hit filma Titanic iz 1997. godine. Cameron će se vratiti sa naučnofantastičnim filmom Avatar, "teškim" 200 miliona dolara, o grupi ljudi koji se nalaze zatočeni na udaljenoj planeti i dolaze u sukob sa tamošnjim naseljenicima.

Pedesetdvogodišnji režiser je rekao da je osmišljava projekat već 11 godina, ali da je čekao tehnološki napredak koji će mu omogućiti da svoje vizije prenese na veliko platno. Projekat je početkom nedelje dobio zeleno svetlo od studija Fox.

Premijera filma je najavljena za 2009. godinu, 12 godina posle Titanika, jednog od najskupljih i najuspešnijih filmova u istoriji filma. Film je u bioskopima zaradio preko 1,8 milijarde dolara i osvojio 11 Oskara. Kako navodi Variety, James Cameron će raditi blizu sa režiserom trilogije Gospodar prstenova, Peterom Jacksonom.
Cameron navodno planira još jedan naučno-fantastični film, Battle Angel, koji će verovatno malo sačekati zbog rada na Avataru, navodi dalje Variety.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi