John Carpenter i Kurt Russell ponovo zajedno za magazin Empire
03. apr 2013. @ 15:59  |  intervju

John Carpenter i Kurt Russell ponovo zajedno za magazin Empire

Oni čine jednu od najlegendarnijih saradnji reditelja i glumca svih vremena - dvojac iza filmova Escape From New York, The Thing i Big Trouble in Little China. Oni su, naravno, John Carpenter i Kurt Russell.

Od njihove poslednje saradnje, filma Escape from LA, prošlo je 17 godina i skoro pet godina otkako su stari prijatelji boravili u istoj prostoriji.

Magazin Empire ih je za svoj martovski broj ponovo ujedinio na photoshoot-u u Los Anđelesu, gde su, između ostalog, govorili o snimanju remek dela The Thing, marketinškom fijasku za film Big Trouble in Little China i postanku junaka Snake Plissken.

Intervju se odigrao nedelju dana pre nego što je objavljena vest o novom filmu Escape from New York, u kojem neće učestvovati ni Carpenter ni Russell. Ali na pitanje o mogućnosti trećeg filma Escape From...


"Da li bih mogao da snimim još jedan film?", pita Russell, odmahujući glavom. "Ne." Carpenter se ubacuje: "Mogao bi da glumi Matorog Snakea." Russell uzdiše. "Nikad nisam želeo da glumim matorog Snakea." "Zašto da ne?", pita Carpenter. "Ako ga već snimaš", nastavlja Russell. "Snimi ga mladog. On je jedan od tih tipova."


Carpenter potvrdno klima glavom. "Angažovali su ljude da pokušaju da snime novi Escape from New York i sada ne znaju u kom pravcu će ići priča."

Russell se smeje. "Sve je urađeno! I sve je u redu s tim filmom. Ali, ono što vam sada treba je ono što im je John rekao tada: treba vam dobar mlad čovek koji kapira lika."

Još uvek je vrlo rano govoriti o potencijalnim glumcima, ali ono što je sigurno je da je Gerard Butler, koji se nekad dovodio u vezu sa tom ulogom, van igre. Russell je jednom izjavio da smatra da Butler nije pravi izbor za ulogu, i to je sada želeo da pojasni.


"Postoje dva čoveka koji zaista poznaju Snakea Plisskena i svet u Escape-u", kaže Russell. "Pod broj jedan, John. Pod broj dva, ja. Kada je reč o Snakeu, mogu vam reći jednu stvar... on je Amerikanac. Vrlo je važno da bude Amerikanac. Postoji razlog zbog kojeg se ta velika bitka u areni odvija sa palicom za bejzbol. To je američki, razumete? On zna šta radi s tom palicom u ruci! Mislim da je Gerard Butler bio sjajan u 300."

Kurt Russell kao Snake Plissken

"Problem nije Snake, jer dobrog Snakea možete naći", nastavlja Russell. "Morate angažovati Johna Carpentera. Escape From New York je uvrnut zbog načina na koji on posmatra taj svet. On ga posmatra na drugačiji način. To je njegov svet, noćni svet. To je njegova stvar."
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi