Kako bi izgledao Tim Burton-ov Robin
10. nov 2014. @ 11:53  |  vesti

Kako bi izgledao Tim Burton-ov Robin

Nakon drugog dela Betmena iz 1992. godine pod nazivom Batman Returns, Tim Burton počeo je da radi na trećem nastavku. Michael Keaton bi reprizirao ulogu Mračnog Viteza, a u borbi protiv Riddler-a bi mu se pridružio i Robin. Ulogu Betmenovog sajdkika je trebalo da tumači Marlon Wayans (Scary Movie), kome je, prema rečima kostimografa filma Bob Ringwood-a, kostim Robina odlično odgovarao. Nažalost, Burton nije režirao treći deo Betmena, a slike Wayans-a kao Robina nikada nisu izašle u javnost. Ali zato skice kostima jesu. Iako na ovoj slici ne vidimo baš Wayans-ov lik, ovo ipak predstavlja jednu od Burton-ovih ideja kako bi Robin trebalo da izgleda.


A šta je pošlo naopako? Zbog čega Burton nije režirao i treći nastavak?

Problem je nastao kada su ljudi iz kompanije Warner Bros. tražili od Bartona da smanji mračne elemente filma, kako nisu želeli da ponove Batman Returns. Smatrali su da je prethodni film bio previše mračan za porodice i da je zato slabije prošao u bioskopima, dok je i prodaja igračaka išla loše. Burton nije hteo da odustane od svoje ideje, tako da je WB odlučio da za režiju angažuje Joel Schumacher-a, dok će Burton ostati kao producent filma. Schumacher je izbacio dosta stvari, pa je i Micheal Keaton odlučio da napusti projekat, a Marlon Wayans je zamenjen Chris O'Donnell-om. Kada su ga novinari sajta IO9 pitali da li mu je krivo što nije igrao Robina, Wayans je izjavio:

''Razumem zašto su se odlučili za Chris O'Donnell-a. Bilo bi malo čudno kada bi Robin bio krupniji od Betmena, to bi izazvalo pravo pometnju. Betmen bi sigurno imao problem sa tim.''

S obzirom šta je Joel Schumacher uspeo da napravi od Betmena, mnogima je krivo što nisu videli Wayans-a u ovoj ulozi, i što Michael Keaton nije ostao u ulozi Betmena, i što Tim Burton nije režirao i ostala dva nastavka pre Nolan-ovog reboot-a. Mnogima je krivo što se Schumacher uopšte petljao u sve ovo.


Povezane teme: Batman, DC, Tim Burton, film i strip
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi