Kasl i mnoge druge serije ne dobijaju nastavak
16. maj 2016. @ 14:58  |  vesti

Kasl i mnoge druge serije ne dobijaju nastavak

Čelnici američke televizijske kompanije ABC odlučili su da seriju Kasl privedu kraju. Zabavna serija o piscu kriminalističkih romana Ričardu Kaslu i detektivki Kejt Beket je nakon osam sezona dočekala svoj završetak. Prvo je bilo glasina da Stana Katić (Kejt Beket), kao jedan od glavnih likova, napušta seriju, nakon čega je u ABC-u odlučeno da svoj put ne završava samo Katićeva, već i svi ostali.

Devete sezone uopšte neće biti, kako poručuju iz ove televizijske mreže, iako još uvek nije jasno zašto je do takve odluke došlo. Poslednja epizoda pod nazivom “Crossfire“ biće emitovana 16. maja.

Ali nije samo Kasla zadesila “nesreća“. Naime, ABC je otkazao još dve serije – drugu sezonu Agenta Karter i skoro najavljenu Most Wanted.

Kada je Hejli Etvel (Pegi Karter) potpisala ugovor za novu ABC-ovu seriju “Conviction“, šanse da će snimati obe serije su bile jako male. Kako je druga sezona Agenta Kartera završena sa niskim ocenama i gledanošću, budućnost serije je dovedena u pitanje. Nakon što je odlučeno da nastavka neće biti, producentkinja Tara Baters podstakla je fanove da putem društvenih mreža daju podršku seriji. Tako su brojni fanovi pod heštegom #RenewAgentCarter na Tviteru izrazili želju da vide još doživljaja osnivačice ŠILDA.

Čak je pokrenuta i peticija kojom se u pomoć poziva Netflix. Za samo jedan dan, 21 000 ljudi je potpisalo peticiju kojom se ovaj internet gigant moli da preuzme seriju i predstavi Pegi Karter u punom sjaju. Mnogi potpisnici peticije smatraju da je ukidanje Agenta Karter nešto mnogo krupnije od pukog otkazivanja televizijskog projekta.

“Agent Karter je jedina serija koja je centrirana oko jednog ženskog lika, a čija se radnja odvija u svetu superheroja. Lik Pegi Karter je sjajan i sa izjavama poput Znam koliko vredim, predstavlja pravog uzora. Otkazivanjem ove serije, ABC samo potvrđuje stigmu da žene ne mogu imati vodeću ulogu i da nisu dovoljno sposobne, što se često propagira medijskim standardima“, samo je jedna od izjava potpisnika peticije.

Iako je ranije bilo najavljeno da će Adrijana Palicki (Bobi) i Nik Blad (Hanter) po odlasku iz ŠILDA dobiti sopstvenu špijunsku seriju, nakon snimanja pilot epizode je odlučeno da se projekat odbaci. A da li će se ovi likovi ponovo naći u ulozi Agenata ŠILDA, koji je ujedno i jedini Marvelov projekat na kanalu ABC, ostaje nam da vidimo.

Koja od ovih serija će vama najviše nedostajati? Napišite u komentaru, ili pak potpišite neku od peticija kako biste ponovo na ekranima videli svoje junake.


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi