Leonardo DiCaprio kao matematički genije Alan Turing
19. okt 2011. @ 08:37  |  vesti

Leonardo DiCaprio kao matematički genije Alan Turing

Matematički genije, razbijač šifara, arhitekta modernog kompjutera, sve u svemu britanska legenda - Alan Turing. Na pomolu je i biografski film o njemu za koji će se pobrinuti Holivud, sa Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi, a koji će se snimati prema scenariju Grahama Moorea po imenu The Imitation Game. Šuška se da će film režirati Ron Howard (A Beautiful Mind), a priča će se fokusirati na neverovatan život koji je bio ispunjen velikim uzbuđenjima i dubokom tragedijom.

Uprkos tome što je bio jedna od ključnih osoba u pobedi nad nacistima, Turing je bio krivično gonjen zbog svoje homoseksualnosti, primoran je da se podvrgne hemijskoj kastraciji i na kraju je izvršio samoubistvo pojevši cijanidom otrovanu jabuku.

To otvara mogućnost za izuzetno mračni treći čin, a insajder opisuje scenario kao "The King's Speech bez hepienda". Međutim, ovo i ne mora da bude slučaj, naročito posle zvaničnog izvinjenja koje je britanski premijer Gordon Brown dao 2009. godine zbog ophođenja prema Turingu za vreme rata.

"Na hiljade ljudi se skupilo da zahteva pravdu za Alana Turinga i priznavanje nečuvenog načina na koji se ophodilo prema njemu. Iako se s Turingom tada postupalo prema zakonu a mi ne možemo da vratimo vreme, ophođenje prema njemu je naravno bilo izuzetno nefer i ja sam zahvalan što imam šansu da kažem koliko mi je duboko žao zbog svega što mu se desilo..."

Statua Alana Turinga u Blečli parku u Engleskoj

"Pa tako, u ime britanske vlade i svih onih koji sada žive na slobodi zahvaljujući Alanovom radu ja sam veoma ponosan što mogu da kažem: žao nam je, zaslužio si mnogo bolje", stoji u izvinjenju.
Povezane teme: leonardo dicaprio, alan turing
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi