Mean Girls se sele na Brodvej
09. mar 2013. @ 10:42  |  vesti

Mean Girls se sele na Brodvej

Početkom oktobra, Tina Fey je za časopis Vulture izjavila da razmišlja o tome da film Mean Girls za koji je pisala scenario, sada već tinejdžerski klasik, pretvori u brodvejski mjuzikl. Pre neki dan je Jeff Richmond, televizijski i pozorišni kompozitor, a uz to i Tinin muž, objavio da je ostvarenje ove ideje sasvim moguće i da se stvari polako razvijaju u tom smeru. Supružnici su do sada sarađivali na nekoliko projekata i bili su jedni od vodećih ljudi koji su stajali iza odlične komedije 30 Rock, serije koja je prošlog meseca otišla u zasluženu penziju.

Na pitanje koliko je matrerijala za sada napisano, Richmond je odgovorio "Pa.... ništa, zapravo. Za sada još ništa nije određeno i radi se tek na strukturi projekta. Ovo je zaista početna faza. Filmska kompozicija ovde treba da se pretvori u pozorišnu i onda je treba prihvatiti kao takvu. Na tome sada radimo.”

“Mislim da će biti puno numera koje će zapravo pokretati akciju, ali dijalozi koje je Tina napisala za film su zaista smešni, tako da ćemo ostaviti mesta i za njih, naravno. Zadržaćemo najbolje fazone. Izraz 'Fetch' će definitivno dobiti svoju pesmu. I sigurno će biti jedna od vodećih. Gretchen Wieners će imati pesmu. To je sve što mogu da kažem. Ali, zaista je zabavno razmišljati o tome ko će dobiti svoju pesmu, a ko neće. Damian će sigurno dobiti nekoliko pesama.”

Da vas podsetimo – film Mean Girls je tinejdžerska komedija u kojoj upoznajemo Cady Heron, mladu devojku koja se u američku suburbiju doselila iz Afrike i tamo po prvi put došla u kontakt sa zapadnjačkom kulturom, krenula u srednju školu i upoznala različite tipove mladih ljudi, a među njima i The Plastics, najpopularnije i najzločestije devojke u školi. I tako, ono što su za osamdesete bile Heathers, za devedesete Clueless, Mean Girls su postale za modernu mladu publiku (i sve one koji se tako osećaju, naravno). Pored toga, za Lindsay Lohan ovo je bila jedna od najvažnijih uloga u karijeri. Tačnije, u njenom zlatnom periodu, jer svi znamo da Li Lo danas ni ne može da se iskobelja iz svih silnih životnih problema. Uz nju, uloge u ovom filmu su ostvarile Amanda Seyfried, Lizzy Caplan, Rachel McAdams, kao i dve vrhunske komičarke Amy Poehler i pomenuta Tina Fey.

Budući da se slažemo sa Richmondom da ovaj film obiluje presmešnim dijalozima, odlučili smo da za kraj sa vama podelimo neke od njegovih najboljih momenata. Iako postoje minimalne šanse da ćemo mjuzikl Mean Girls ikada videti uživo, ostaje nam samo da poželimo sve najbolje ekipi koja radi na njemu.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi