Mirror Mirror / 2012 / Avantura

Mirror Mirror

Ogledalce, ogledalce

0.0 (0)
Žanr: Avantura

Scenario: Braća Grimm (bajka), Melissa Wallack, Jason Keller (Machine Gun Preacher, 2011.)

Režija: Tarsem Singh (The Cell, 2000.)

Glavne uloge: Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Sean Bean, Nathan Lane

Godina proizvodnje: 2012

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 106 min

The Snow White legend comes alive.

Sinopsis:
Rimejk jedne od najvoljenijih bajki svih vremena, "Snežane i sedam patuljaka", promeniće tradicionalnu priču u korist mnogo modernije bajke prepune komedije i avanture.
Kad voljeni kralj nestane, njegova nemilosrdna žena (Julia Roberts) će preuzeti kontrolu nad kraljevstvom i držaće lepu 18-godišnju pastorku, Snežanu (Lily COllins), skrivenu u palati. Ali kad princeza privuče pažnju šarmantnog i bogatog princa (Armie Hammer), ljubomorna kraljica će proterati devojku u obližnju šumu.
Tamo će je prihvatiti banda buntovnih, ali dobrodušnih patuljaka i Snežana će procvetati u hrabru mladu ženu, odlučnu u tome da spasi svoju zemlju od kraljice. Uz pomoć svojih novih prijatelja, ona će žustro krenuti u akciju da povrati ono što joj po pravu pripada i da ponovo osvoji njenog princa u ovoj magičnoj avanturi i komediji koja će očarati publiku širom sveta.


IMDB ocena: 6.0/10

Datum svetske premijere: 15. mart 2012. (Mađarska, Izrael, Slovenija)
Datum domaće premijere: 22. mart 2012.

(klik za veću sliku)

FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (3)
Strahinja Koreni (neregistrovan) @ 16. apr 2012. 18:12 #1
Ovaj film je jako lep i pomalo je strasan ali samo u nekim delovima. Trebalo bi svi da ga gledaju.Kad sam odgledao film totalno sam se izgubio i sve mi se mesalo u glavi ali onda sam sve shvatio.Toliko mi se svideo film da sam ga pono vo odgledao.ONAJ KOJI NIJE ODGLEDAO FILM MMOORRAA ALI MORA GA ODGLEDATI!!!Cao.
0 0
markoboban @ 29. jan 2013. 13:40 #2
Dobra princeza i zla kraljica
Tarsem Singh potpisuje kostimiranu fantaziju, režiranu u formi mešavine avanture i komedije namenjene ne samo deci, već i odraslima.Zasnovana na čuvenoj bajci braće Grimm 'Snow White', Melisa Wallack je napisala priču, koju su dvojica saradnika, Marc Klein & Jason Keller, uobličili u filmski scenario.Da ne dužim previše, jer je ovo svima otprilike poznato.Nakon nestanka kralja (Sean Bean), zla kraljica (Julia Roberts) preuzima tron.Dolaze crni dani za kraljevstvo, kao i za princezu, prelepu kraljevu kćerku, Snežanu (Lily Collins).Međutim, kada se u kraljevstvu pojavi šarmantni i normalno, bogati princ Alcott (Armie Hammer), počinje borba za njegovu naklonost, između lukave čarobnice maskirane u odoru kraljice i dobronamerne hrabre devojke, legitimne naslednice kraljevskog prestola...Ako se osvrnemo na pozamašan budžet uložen u produkciju, u visini od $85,000,000 onda je razumljiv koncept vizuelnog spektakla.Setovi su odrađeni u Montréalu, najverovatnije zbog verodostojnijeg prikaza zimskog ambijenta, koji preovladava većim delom filma, uz naravno neke druge razloge, mahom finansijske prirode. Blještavi, maštovito dizajnirani kostimi, sjajne maske, uz odlično postavljenu scenografiju, čine da ova 'roba' ima dobru ambalažu.Ali, šta je sa samim sadržajem?Pa, iako je Singh delimično odstupio od nekih delova svetski poznate bajke, dajući sopstveno viđenje sleda događaja, pod izgovorom da je po sredi, umetnička sloboda, utisak je da baš i nije nešto epohalno postigao. Miks akcije, drame i komedije, uglavnom ne funkcioniše dok pratimo nadmudrivanje Snežane i zle kraljice.Nema neke ozbiljnije akcije, dramaturgija gubi na značaju kada vidimo kako izgledaju likovi u ovoj filmskoj priči.A humor je bezazlen, prizeman i svakako nije po svačijem ukusu.Zahvaljujući sugestivnim glumačkim izdanjima harizmatične Julie Roberts i mlađane lepe Collins, film ipak zaslužuje prelaznu ocenu odnosno može da se svrsta u neki prosek. Vredi istaći i zanimljive komične sekvence u kojima se dobro snašao iskusni Nathan Lane, kao i momak koji je na sigurnom putu da uspe u glumačkom poslu, Armie Hammer (princ jeste lep, ali i smušen, prilično naivan i naravno željan iskrene ljubavi).Ako imamo u vidu da je reč o tzv. porodičnom filmu, jer se obraća različitim starosnim kategorijama, jasno je da ipak zaslužuje vašu pažnju.Lagana zabava, nešto humora i umešno snimljeni kadrovi, sasvim su dovoljan razlog da, uprkos nekim nedostacima, ipak pogledate ovu filmski stilizovanu bajku.
0 0
(neregistrovan) @ 11. maj 2013. 15:28 #3
haha
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi