Moonlight od kraja marta u bioskopima
27. mar 2017. @ 11:52  |  vesti

Moonlight od kraja marta u bioskopima

Oskarom nagrađeni film Mesečina (Moonlight) reditelja Berija Dženkisa stiže u domaće bioskope 30. marta, najavio je distributer "Con film".

Mesečina je film o bezvremenskoj ljudskoj povezanosti i samootkrivanju, a predstavlja život mladog crnca od detinjstva do sazrevanja i njegove borbe kako bi pronašao svoje mesto u svetu dok istovremeno odrasta u opasnom kvartu u Majamiju.

Kao paralelni portret modernog života kojeg vode Afro-amerikanci i sopstvene ličnosti, porodice, prijateljstva i ljubavi, film "Mesečina" odzvanja dubokom saosećajnošću i univerzalnom istinom, ističe distributer.

Maheršala Ali je osvojio Oskara za najbolju epizodnu mušku ulogu, dok su za najbolji adaptirani scenario nagrađeni Dženkins i Tarel Alvin Makrani, koji je autor nikad objavljene priče "In Moonlight Black Boys Look Blue".

"Mesečina" je dobila i nagradu Američkog filmskog instituta i Zlatni globus u kategoriji najbolji film godine.

Različiti glumci u filmu tumače iste likove u različitim razdobljima njihovih života.

Aleh R. Hibert, Ešton Sanders i Trevante Rouds glume Kajrona, a Džaden Piner, Jharel Jerome i Andre Holand tumače Kevina - dvojicu dečaka pa tinejdžera pa muškaraca koji vode životne bitke sa porodicama, okolinom, ali i sami sa sobom.

Zanimljivo je da reditelj nije dozvolio glumcima, koji glume isti lik, da se druže tokom snimanja filma da bi svaki na svoj način i svako u svom životnom dobu što prirodnije dočarao svoj lik.

Izvor: RTV

Povezane teme: moonlight, dodela oskara
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Shibby (neregistrovan) @ 31. mar 2017. 14:57 #1
Sinoc sam u bioskopu gledao premijeru Ghost in the Shell u 3D-u. Film je odlican! Pravi SF akcioni hit. Ko voli tu tematiku i taj žanr, obavezno gledati. Kao što znate, film se bazira na japanskom stripu iz 1991. godine. Koliko je samo taj japanski autor bio ispred svog vremena, svaka mu čast... Visokotehnološki kriminal, hakiranje i prisluškivanje svega i svakoga, borbe za informacije. Izmedju toga, u priči imamo i odlične emocije, fin odnos izmedju glavnih likova, sve to zaista korektno funkcioniše, nema bljutavosti i patetike. I naravno, žestoka, vrhunska akcija i specijalni efekti! Skarlet Johanson mi je baš dobra u glavnoj ulozi, odlično je odradila ovaj posao. Jedina zamjerka na film je djelimična hermetičnost, ko se udubi, shvatiće na šta ukazujem... To bi možda moglo uticati na uspjeh i zaradu Ghosta na box office-u.
P.S. izdavačka kuća Darkwood iz Beograda je najavila da će uskoro izdati strip Ghost in the Shell, po prvi put na srpskom jeziku. Biće to debelo integralno izdanje od nekih 350 stranica. Uzimam obavezno...
P.S.(2) S obzirom da je japanski strip Ghost in the Shell izdan 1991. godine, a anima Ghost objavljena 1995. godine, imam osjećaj da je Holivud ranije vidio i pokrao neke ideje i rješenja iz ovog remek-djela i da ih je inkorporirao u svoje hitove kao što su npr I Robot sa Will Smithom iz 2004. godine, Minority Report sa Tom Cruiseom iz 2002. godine, pa čak i u kultni Matrix iz 1999. Ne znam, možda griješim, ali neke stvari iz Ghosta su me podsjetile na stvari koje sam vidio u ovim filmovima. Ili je obrnuto :-) Možda su producenti i režiser Ghosta in the Shell upotrijebili neka rješenja i neke akcione scene (pogotovo slow motion pucačinu-matrix fazon).
1 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi