Nagrada Udruženja reditelja za Dannyja Boylea
03. feb 2009. @ 15:47  |  vesti

Nagrada Udruženja reditelja za Dannyja Boylea

Slumdog Millionaire, veliki favorit ovogodišnje sezone nagrada, nastavlja i dalje svoju seriju osvajanja, a ovog puta na redu su bile nagrade Udruženja reditelja Amerike. Reditelj filma Danny Boyle primio je na ceremoniji u subotu glavnu nagradu ovog Udruženja, pobedivši tako Davida Finchera (za The Curious Case of Benjamin Button), Rona Howarda (za Frost/Nixon), Christophera Nolana (za The Dark Knight) i Gus Van Santa (za Milk).
"Ako ja mogu da stignem ovde, možete i vi", rekao je Boyle u kratkom govoru. "Sanjajte lepo, sanjajte snažno." Ova pobeda je još jedna u nizu za film Slumdog Millionaire, koji je nedavno trijumfovao i na dodeli nagrada Udruženja scenarista, Udruženja producenata i Zlatnim globusima. Na ovaj način Slumdog Millionaire ostaje favorit u trci za 10 nominovanih Oskara.

Nagrada Udruženja reditelja ima dugu tradiciju indikatora dobitnika Oskara za najbolju režiju - 54 od proteklih 60 dobitnika dobili su i Oskara. Braća Joel i Ethan Coen, koji su predali nagradu Boyleu, dobili su prošle godine istu nagradu za film No Country for Old Men.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi