Netflix izbacio dugometražnu, interaktivnu epizodu serije "Black Mirror": Bandersnatch
29. dec 2018. @ 23:22  |  vesti

Netflix izbacio dugometražnu, interaktivnu epizodu serije "Black Mirror": Bandersnatch

Netflix je izbacio svoj prvi interaktivni, dugometražni film (1 sat i 30 minuta) u kojem gledalac može da svojim izborom odlučuje u kojem pravcu će se priča dalje kretati. U pitanju je film/epizoda iz serijala Black Mirror pod nazivom Black Mirror: Bandersnatch.

Radnja filma se odvija u 1984. godini i prati mladog 19-godišnjeg programera video igara Stefana koji na sve načine pokušava da adaptira svoju omiljenu knjigu u video igricu.

Interaktivni deo filma se sastoji u tome da se priča s vremena na vreme zaustavi i gledalac bira na koji način će se priča nastaviti, izborom jednog od dve ponuđene opcije koje se pojave na ekranu. U početku su izbori pred koje je stavljen gledalac trivijalni i nemaju značajan uticaj na dalji tok radnje (izbor između dve vrste ovsenih pahuljica za doručak, ili izbor muzike koju će slušati) ali kako radnja odmiče izbori postaju sve komplikovaniji i direktno utiču na dalji tok filma.


Netflix je u zvaničnom saopštenju naveo da postoji "trilion" kombinacija sa 5 glavnih različitih završetaka, uz veliki broj sitnih modifikacija, međutim već posle prvih nekoliko sati nakon premijere, na internetu su se pojavile informacije da postoji mnogo više "skrivenih" završetaka i "skrivenih sekvenci". U zavisnosti od izbora koje gledalac pravi, film može trajati od minimum 40 minuta do preko 2 sata.

Povezani tekstovi:
Povezane teme: Netflixlix, Black Mirror
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi