Ogrlica iz "Titanika" kao poklon na YouTube-u
16. apr 2012. @ 09:37  |  vesti

Ogrlica iz "Titanika" kao poklon na YouTube-u

Studio iza 3D izdanja filma Titanic pokloniće publici jednu od šest ogrlica vrednih 15.000 dolara koje su korišćene na snimanju blokbastera iz 1997. godine reditelja Jamesa Camerona. Fox Mexico je naložio dizajneru nakita Danielu Espinosi da napravi repliku legendarne ogrlice sa dijamantom po imenu "Srce okeana".

Replika se sastoji od plavog cirkona u obliku srca, oko kog se nalazi 106 cirkona u čistom srebru, prenosi The Hollywood Reporter. Pet ogrlica će biti dato na aukciju za privatne kolekcionare, ali šesta će biti data publici na javnom takmičenju na YouTube-u, čije ćemo detalje uskoro saznati.

U Cameronovom filmu, potraga lovaca na blago za "Srcem okeana" postaje pozadina za prepričavanje romanse između aristokratske devojke po imenu Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) i Amerikanca iz radničke klase Jacka Dawsona (Leonardo DiCaprio).


Ogrlica igra ključnu ulogu u nekim scenama, uključujući i sukob u kojem Rosein verenik (Billy Zane) optužuje Jacka za krađu nakita, kao i scenu u kojoj Jack crta, a Rose mu pozira samo u ogrlici.

Smatra se da je ubacivanje "Srca okeana" u Cameronov film inspirisano pričom o putnici sa "Titanika" po imenu Kate Florence Phillips, kojoj je njeni muž poklonio ogrlicu sa plavim dijamantom pre nego što je poginuo prilikom potonuća broda.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi