Pab "The Hobbit" na meti holivudskih producenata
21. mar 2012. @ 09:15  |  vesti

Pab "The Hobbit" na meti holivudskih producenata

Bitka između Holivuda i paba po imenu "The Hobbit" dobila je neočekivanog pobornika u obliku britanskog glumca Stephena Fryja koji je stao na stranu kampanje da se spasi ugroženi pab u Sauthemptonu.

Fry, koji se trenutno nalazi na snimanju Tolkienove adaptacije u režiji Petera Jacksona, iskritikovao je pokušaj advokata producenata da primoraju pab da promeni naziv. "Ponekad se stidim posla u kom se nalazim", objavio je on na Twitter-u. "Kako besciljno, samoporažavajuće zastrašivanje."

Pab po imenu "The Hobbit" nalazi se u Portsvudu, Sauthemptonu i služi koktele koji nose naziv po Tolkienovim junacima, a sada mu je dat rok do kraja maja da promeni naziv ili će se suočiti sa pravnim posledicama.

Postupak je pokrenuo Middle-Earth Enterprises, odeljak kompanije Saul Zaentz sa sedištem u Los Anđelesu, koja kontroliše autorska prava na proizvode prema filmovima The Hobbit i The Lord of the Rings. U proteklih nekoliko meseci, kompanija je takođe "naciljala" i "The Hungry Hobbit", sendvič bar koji se nalazi u blizini Tolkienove kuće iz detinjstva blizu Birmingema.

Stella Roberts, vlasnika paba Hobbit, tvrdi da će je koštati na hiljade funti da promeni brend. "Pab nosi ovaj naziv već 20 godina i to nikada nije predstavljalo problem", kaže ona. "Verujem da je odluka da nam sad zaprete podstaknuta premijerom filma. Mi jednostavno nemamo resursa da se borimo. Ja ne mogu da se borim protiv Holivuda."

U osvit pravne parnice, kampanja na Facebook-u da se spasi pab privukla je preko 50.000 pristalica. The Hobbit: An Unexpected Journey, prvi deo Jacksonove dvodelne adaptacije, stiže u bioskope 14. decembra.
Povezane teme: hobbit
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi