Posle skoro 30 godina, nastavak legendarnih 'Gunisa'
09. apr 2014. @ 13:17  |  vesti

Posle skoro 30 godina, nastavak legendarnih 'Gunisa'

Avanturistički film koji je obeležio mnoga detinjstva i osamdesetih godina prošlog veka stekao kultni status, 'Gunisi', dobiće nastavak posle skoro tri decenije, potvrdio je njegov autor Ričard Doner.

Doner, čovek koji stoji iza originalnog ’Supermena’ i serijala ’Smrtonosno oružje’, na novinarsko pitanje o popularnosti filmova rađenim po stripovima i mogućnosti da i sam snimi još jedan, rekao je: ’Ako možete 'Gunise' da nazovete stripom, onda da, radimo nastavak’.


Usledilo je logično pitanje - ko će iz stare ekipe koja se okupila 1985. godine ponovo na veliko platno. ’Nadam se svi’, rekao je Doner.

Avanture u gradiću Astorija proslavile su Džoša Brolina (Levelin Mos iz ’Nema zemlje za starce’) i Šona Ostina (Semvajz Gemdži iz ’Gospodara prstenova’) u ulogama braće Brenda i Majkija Volša, ali i veliku zvezdu osamdesetih Korija Feldmana u ulozi ’Mauta’.

Osim njih, Doner se nada da će se ekipi priključiti i Marta Plimpton (Virdžinija Čens iz serije ’Raising Hope’) kao Stef, ali i Džef Koen, koji je nakon što je oživeo nezaboravnog ’Čanka’ postao pravni zastupnik u Holivudu.

Vremešni Doner (83) nije režirao ništa još od filma ’16 Blocks’ iz 2006. godine, ali sa suprugom radi u ozbiljnoj produkcijskoj kući koja stoji iza serijala X-Men filmova.

Podsećamo, ’The Goonies’ je film u kojem se grupa dece udružuje u potrazi za blagom gusara Jedookog Vilija, sve u cilju spašavanja porodične kuće jednog od učesnika poduhvata. Film i danas važi kao uzbudljiv i smešan, odlična dečija avantura prepuna likova sa kojima su se deca tada mogla poistovetiti.

Ovaj film bila je i ostala inspiracija za neke od najsmešnijih poduhvata detinjstva današnjih tridesetogodišnjaka.


Povezane teme: Gunisi, novi filmovi
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi