Poslednji film Rivera Phoenixa premijerno prikazan u Berlinu
15. feb 2013. @ 09:27  |  vesti

Poslednji film Rivera Phoenixa premijerno prikazan u Berlinu

Pokojni glumac River Phoenix, stariji brat Joaquina Phoenixa, nakratko je reinkarnisan na velikom platnu u četvrtak, kada je njegov poslednji film premijerno prikazan na Berlinskom filmskom festivalu, 20 godina nakon što je snimanje prekinuto zbog naprasne smrti ovog glumca.

Phoenix je preminuo od predoziranja drogom u 23. godini, samo deset dana pre završetka snimanja filma Dark Blood u kom glumi mladog udovca koji kidnapuje par iz Holivuda.

Reditelj holandskog porekla, George Sluizer, uspeo je da sačuva filmske rolne od osiguravajuće kompanije koja je postala vlasnik nedovršenog materijala i nameravala da ga uništi.

On je prošlog meseca uspeo da završi film, a ideja mu je bila da "sastavi nešto kako bi materijal mogao da bude očuvan u odgovarajućem obliku, a ne da završi u korpi za otpatke."

"Nedostaje mi otprilike četvrtina filma, ali pokazao sam ga nekolicini ljudi kada sam ga završio i njihova podrška mi je dala podstrek da nastavim", dodaje on. Opisujući ga kao "stolicu sa tri noge", Sluizer unapred upozorava publiku da će pogledati nezavršen rad. "Četvrta noga stolice će uvek nedostajati, ali stolica će moći da stoji", rekao je on.

Jonathan Pryce, uvaženi britanski filmski i pozorišni glumac, u filmu ima ulogu Harryja, koji sa svojom ženom Buffy (Judy Davis) kreće na romantični vikend, a problemi počinju kada im se auto marke Bentley pokvari u pustinji.

On kaže da je rad sa Phoenixom bio izuzetno iskustvo: "Imam samo lepa sećanja na Rivera. Mi smo proveli šest nedelja zajedno u Juti. Smatrao sam da je izuzetan mladi čovek i sada kad se osvrnem ne mogu da verujem da je imao samo 23 godine. Bio je vrlo zreo za svoje godine, vrlo posvećen poslu i ozbiljan."

Film nema podršku Phoenixove porodice, koja je nedavno dala izjavu: "Joaquin Phienix i njegova porodica nisu u kontaktu sa rediteljem, niti će učestvovati na bilo koji način."

Međutim, Sluizer je rekao da je bio u kontaktu sa Riverovom majkom: "Iako porodica ne sarađuje na filmu, Riverova majka nam je poželela sve najbolje."

Opisan kao "egzistencijalistički moderni vestern", film je toplo prihvaćen od strane kritičara u Berlinu, a jedan od njih ga je opisao kao "mistično remek delo".
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi