"Prometheus": Šta znamo do sada
19. apr 2012. @ 09:07  |  vesti

"Prometheus": Šta znamo do sada

Sumirajmo činjenice koje su do sada isplivale na internetu o filmu Prometheus, novom ostvarenju Ridleyja Scotta koji je prvobitno zamišljen kao predstavak njegovog naučno-fantastičnog klasika Alien.

Stelarnu glumačku ekipu predvode Michael Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron, Idris Elba i Guy Pearce.
Film prati iskustva posade svemirskog broda "Prometheus" u 2085. godini, dok istražuju vanzemaljsku civilizaciju. Njihova misija? Da otkriju poreklo čovečanstva.

Prema rečima Ridleyja Scotta, trebalo bi da očekujemo nešto potpuno drugačije od originalnog Alien-a iz 1979. "Iako je Alien u početku bio odskočna daska za ovaj projekat, kreativni proces je evoluirao u novu, veliku mitologiju i univerzum u kojem se odvija ova originalna priča", kaže Scott. "Najokoreliji fanovi će prepoznati DNK Alien-a, da tako kažemo, ali pitanja koja su ovde postavljena su jedinstvena, velika i provokativna."


Fassbender je potvrdio ovu izjavu u intervjuu koji je dao u decembru. On je nazvao film "potpuno drugačijim svetom" u odnosu na originalni Alien.
Prema rečima glavne glumice Noomi Rapace (koja glumi arheologa Elizabeth Shaw), Prometheus će biti "brutalno lep" film. Veći deo zapleta je i dalje obavijen velom tajne, ali za scenario se kaže da je dramatičan i dubok, kao i da se fokusira na neutoljivu misiju čovečanstva da razume univerzum i naše mesto u njemu.

Jon Spaihts je napisao scenario. Dobra stvar je što je on jedan od kreatora popularne TV serije "Lost". Loša stvar je što je njegov scenario za prvi (i njegov jedini) film The Darkest Hour opisan kao "sramotno slab". On je takođe prihvatio scenarijske odgovornosti za još jedan nastavak u istrošenoj franšizi The Mummy.


Film će istraživati početke u mnogim oblicima, ali i sam film je prošao kroz mnoge početke. Prvobitno je bio u rukama kolege reditelja Jamesa Camerona, koji je odustao od njega kada je otkrio da studio 20th Century Fox radi na još jednom vanzemaljskom filmu, Alien Vs. Predator - film za koji je osećao da će "ubiti vrednost franšize".

Ridley Scott nije osporio glasine da bi u budućnosti mogao da se desi i nastavak Prometheus-a. Kada je 17. marta 2012. debitovao trejler koji je pogledalo preko 3 miliona ljudi, Scott je rekao: "Ako budemo imali sreće biće i drugog dela. To vas ostavlja sa nekim finim otvorenim pitanjima."


Ovaj nastavak, međutim, neće režirati James Cameron. Cameron je uzrokovao pometnju ovog meseca kada je rekao da "je jaz između Alien-a i Prometheus-a tu za mene da odgovorim na sva pitanja koja su postavljena u Prometheus-u." Bila je to prvoaprilska šala.

Film Prometheus stiže u bioskope širom sveta 7. juna.

Povezane teme: prometheus, ridley scott
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi