Propovednik stiže na male ekrane
25. maj 2016. @ 14:35  |  vesti

Propovednik stiže na male ekrane

Na televizijski kanal AMC u ponedeljak, 30. maja, u 3.00h i 22.00h dolazi televizijska serija Preacher, što znači da je istoimeni kultni strip konačno dobio svoju televizijsku adaptaciju.

Sem Kejtlin se prvi usudio da ovu zanimljivu priču prenese na male ekrane. Iako se radi o zaista popularnom stripu mnogi producenti su odustali od ekranizacije jer ga je bilo nemoguće snimiti u obliku filma. U početku je i Sem Kejtlin, mislio da je tako. Pročitao je scenario i nije znao kako će dalje, jer je bila priča naprosto previše opsežna. Osim toga nikada nije adaptirao bilo šta, pa nije znao kako ide taj proces i kako da pristupi problemu.

Strip je pun zanimljivih i uzbudljivih likova koji su neobični i pomalo ludi, ali ipak možemo da se sa njima identifikujemo, jer se radi o svakodnevnim arhetipovima ljudi, za koje je lako vezati se. Ipak, na kraju je došao na ideju kako da snimi seriju, umesto filma, što mu je otvorilo jedan ceo novi svet.

Preacher je veoma jedinstvena serija: kombinuje humor i dramu na neočekivan način uz jedinstven ton. Ovaj ton je bio posebno težak za pisce zbog toga što nisu želeli da serija postane suviše blesava ali nisu želeli ni da bude suviše teška. Cilj naravno nije da budu neprijatno nasilni, ali pisci su želeli da postoji ta vrsta zabave. Zbog toga su dosta pričali o Tarantinu, kao nekome ko ume da balansira humor i ozbiljne situacije ali takođe i nasilje. Ne zaboravite da serija ima likove koji pričaju o smislu života, Bogu, što može nekad preći i u "popovanje". A prelazak iz toga u komediju i akciju je veoma zabavan izazov za ovu seriju.

Serija prati bivšeg kriminalca, Džesija Kastera (igra ga Dominik Kuper), na njegovom putu do raja. Zahvaljujući misterioznom entitetu koji ga opseda, Džesi razvija veoma neobične moći. I pored toga, njegov put nije ni malo jednostavan, u stvari nije jednostavan ni život u gradiću Anvil u Teksasu, gde je Džesi posle smrti svog oca preuzeo njegovu crkvu. Gradić nastanjuje mnogo kontroverznih ljudi, a kako se prepliću njihove priče, ko sa Džesijem kreće na put do raja i koga će sve sresti na tom putu, proverite u ponedeljak, 30. maja, ekskluzivno na AMC kanalu.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi