Regionalna saradnja festivala fantastike i horora
16. sep 2015. @ 14:30  |  vesti

Regionalna saradnja festivala fantastike i horora

Filmski festivali fantastike i horora u regionu dogovorili su se da intenziviraju saradnju na osnovu zajedničke strategije koju su utvrdili na prvom Dead Lake Horror & Wine Festivalu, održanom od 9. do 12. septembra na Paliću.
Sastanku su prisustvovali predstavnici najvećih regionalnih festivala fantastike: direktor Grossmann festivala fantastičnog filma i vina Tomaž Horvat (Slovenija) i ko-direktorka Fantastic Zagreb Film Festivala Mia Pećina (Hrvatska), kao i direktor i programski direktor Dead Lake Horror & Wine Festivala Miroslav Mogorović i Milan Todorović.


Dogovorena je zajednička strategija i koordinirano delovanje svih regionalnih festivala tog tipa, a postoji i ideja da se formira Unija regionalnih festivala horora i fantastike, saopšteno je posle sastanka.

Pisanu podršku toj inicijativi poslali su i Dracula Film Festival (Rumunija), Trash Film Festival (Hrvatska), Festival srpskog filma fantastike (Beograd), Hrizantema: Horror & Fantasy Film Festival (Subotica), kao i novoosnovani Montenegro International Fantastic Film Festival (Tivat).


Prvi Dead Lake Horror & Wine Festival predstavio je relevantan presek dugometražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta. Prikazano je devet ostvarenja, uključujući svetsku premijeru filma “Drugo carstvo noći” (2nd Reign of Night) Antonija Soléa, te projekcije američkih filmova “Night of the Living Deb” i “June", koje su na Dead Lake festivalu održane pre svetske distribucije.

Festivalska nagrada Haron dodeljena je cenjenom velškom reditelju, scenaristi i producentu Džulijanu Ričardsu (Julian Richards) za izuzetan doprinos i promociju horor umetnosti.


Ričards je bio specijalni gost Dead Lake Hororr & Wine Festivala, čiji je organizator producentska kuća Art & Popcorn iz Beograda, koja je izrazila zadovoljstvo odzivom publike koja je iz noći u noć punila bioskop Abaziju kraj jezera Palić uživajući u horor filmovima i vinima.
Povezane teme: festival, fantastika, horor, film
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi