S.H.I.E.L.D. je dobio celu sezonu iako nam nije sasvim jasno zašto
24. okt 2013. @ 09:21  |  vesti

S.H.I.E.L.D. je dobio celu sezonu iako nam nije sasvim jasno zašto

Marvel`s Agents of S.H.I.E.L.D. bila je jedna od najiščekivanijih serija ove jeseni. Serija koja je nastala kao direktni nastavak ogromnog bioskopskog hita The Avengers i čiji pilot je režirao i napisao Joss Whedon.

Ako vam je ovo ime poznato, znajte da se radi o autoru koji stoji iza fantastilnih naslova kakvi su Buffy the Vampire Slayer, nikad prežaljeni Firefly, pomenuti The Avengers (i njihov nastavak), a napisao je čak i satirični horor The Cabin in The Woods, prvi deo triologije Toy Story dvadesetak epizoda stripa X-Men. Ukratko, Joss Whedon je osoba kojoj verujemo. I što je možda u ovom slučaju još bitnije - osoba za koju verujemo da će nas zabaviti.

I tako je došlo do razočaranja. Prvih par epizoda S.H.I.E.L.D.-a nije nas uopšte zabavilo. Možda nas jeste zaintrigiralo i prekratilo nam vreme - složićemo se čak i sa konstatacijom da je u pitanju sasvim okej serija - ali nije nam pružila ono nešto zbog čega ćemo iščekivati svaki novi utorak (pardon, sredu).

Od svih komentara na internetu povodom ove serije, u oči nam je upala kontatacija da serija izgleda previše televizijski. U doba kada serije sve više izgledaju kao filmovi, kada se po kvalitetu i priči bukvalno nadmeću sa njima, S.H.I.E.L.D. izgleda kao prosečni proizvod za male ekrane. A to je, zaista, šteta.


Agent Phil Coulson u svojoj voljenoj Loli

Jedina zaista dobra stvar kojou možemo reći za S.H.I.E.L.D. je to da je u njemu ulogu specijalnog agenta Phila Coulsona ponovio šarmantni Clark Gregg. Ostatak glumačke ekipe daleko je od specijalno. Zapravo glumački ansambl sastoji se od grupe skromno talentovanih glumaca i likova čije se najzanimljivije priče i dalje čuvaju u tajnosti. Čini se kao da se na honoraru glumaca najviše štedi, što je prilično veliki propust, budući da svi dobro znamo da čak i najbanalnije serije uz dobar cast i likove mogu postati prilično kul (pogledajte samo Haven).

No, i pored svega, ne odustajemo. Toliko dugo smo čekali na adaptaciju jednog od najčuvenijih superherojskih strip serijala, da bi bilo baš šteta da odmah na početku odustanemo. Ionako znamo da se najzanimljiviji likovi iz ekipe čuvaju za filmove (ipak, dobro otvorite oči na kraju druge epizode jer vas očekuje susret upravo sa jednim od njih).FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (3)
vlada (neregistrovan) @ 06. nov 2013. 14:09 #1
na kom kanalu se utorkom(sredom) daje serija S.H.I.E.L.D
0 0
anja (neregistrovan) @ 12. nov 2013. 18:18 #2
Nažalost, zasad ćeš ih naći samo na torrent-ima ;)
0 0
anja (neregistrovan) @ 12. nov 2013. 18:19 #3
serija se u USA emituje utorkom uveče, a na netu se može naći već u sredu.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi