Sve što biste trebali da znate o "Osvetnicima" pre gledanja filma
02. maj 2012. @ 09:11  |  specijal

Sve što biste trebali da znate o "Osvetnicima" pre gledanja filma

Kao što već verovatno znate, bliži se premijera jednog dugoočekivanog filma o grupi superheroja koji se silom prilika okupljaju kako bi pokušali da spasu čovečanstvo od nekih zlih sila. U pitanju je, naravno, ostvarenje „The Avengers (u našem prevodu „Osvetnici“), film koji je dosada već prikupio ogorman brohj pohvala, a čija se svetska premijera očekuje 3. maja (istog dana stići će i u naše bioskope). Iz tog razloga, rešili smo da vam na jednom mestu sažmemo sve relevantne informacije koje biste trebali da znate pre nego što pogledate film.

O „Osvetnicima“ se do sada na internetu puno raspredalo, promotivna kampanja je u velikom jeku već par meseci, a glavno pitanje za one koji nisu baš najbolje upoznati sa Marvelovim univerzumom jeste – ko su ti likovi? Sadašnja postavka se pomalo razlikuje od originalnog tima sa kojim je ovaj strip serijal pokrenut davne 1963. godine. Serijal su, naravno, kreirali legendarni autori Stan Lee i Jack Kirby, a tokom decenija na istom su radili mnogobrojni umetnici i scenaristi.

U narednom delu teksta predstavićemo vam glavne likove budućeg blokbastera i pojasniti vam gde ste ih ranije mogli videti.

1. Toni Stark / Iron Man

Ulogu tumači: Robert Downey Jr.

U kojim filmovima ste ga ranije mogli videti: "Iron Man" (2008), "Iron Man 2" (2010)

Šta morate da znate o njemu: Tony Stark je arogantni, prebogati pronalazač (možda čak i previše) sklon piću. Njegovo oružje je neprobojno i teško naoružano čelično odelo koje je dizajnirao sam za sebe. On prvi ulazi u tim Osvetnika koji je oformio Nick Fury, šef špijunske agencije S.H.I.E.L.D. Tim se sastoji od nekoliko najmožnijih heroja na svetu čija je misija odbrana Zemlje u slučaju nekog vanrednog stanja i napada od strane neprijatelja. Ovo nije poslednji put da vidimo Roberta Downey Jr. u ulozi Čoveka od čelika, s obzirom na to da je snimanje trećeg nastavka najavljeno za ovo leto.


2. Steve Rogers / Captain America

Ulogu tumači: Chris Evans

U kojim filmovima ste ga ranije mogli videti: "Captain America: The First Avenger" (2011)

Šta morate da znate o njemu: Kapetan Amerika je nastao tako što je jedan žgoljavi momčić, pod pritiskom vlasti u toku Drugog svetskog rata, popio magični napitak (tačnije, u njegovo je telo ubrizgan tajni serum) i tako postao jedan od najmoćnijih heroja na svetu. Dobar deo 1940-tih Steve Rogers proveo je razbijajući naciste, ali se pred kraj rata desila nesreća i zbog koje se sve do sad smatralo da je on mrtav. Ipak, Rogers je bio isuviše bitan da se sve prepusti slučaju, te je njegovo zamrznuto telo ostalo netaknuto sve ove godine. Ove godine američka vlada ga vraća u život, kako bi mogao da se pridruži ovom specijalnom timu.


3. Thor

Ulogu tumači: Chris Hemsworth

U kojim filmovima ste ga ranije mogli videti: "Thor" (2011)

Šta morate da znate o njemu: Thor je nordijski bog groma koji nosi veliki malj neizercivog naziva. Zemaljski heroji pomalo su skeptični u pogledu ovog plavokosog momka koji je ipak malo drugačiji od svih njih (kao i uvek, odnos ljudi prema bogu je vrlo kompleksan), ali Thor se bez imalo muke vrlo rano dokazuje kao dostojni član tima Osvetnika. Rivalitet između Thora i njegovog zlog brata Lokija u ovoj priči dolazi do usijanja, s obzirom da je Loki ovde prikazan kao najveći negativac, što ćemo otkriti na samom početku filma.


4. Natasha Romanoff / Black Widow

Ulogu tumači: Scarlett Johansson

U kojim filmovima ste je ranije mogli videti: "Iron Man 2" (2010)

Šta morate da znate o njoj: Kao tajnom S.H.I.E.L.D. agentu, Natashi je ranije bio poveren zadatak da drži oko na Tony Starka tako što će raditi kao njegov asistent. Iako Crna Udovica ne poseduje nikakve supermoći, ova dama je vrlo vešta u borilačkim veštinama, a posebno dobro barata sa hladnim oružjem, te od nje ne očekujemo ništa manje od ostalih članova tima. U osnovi, svaki delikatniji zadatak poverava se upravo njoj. U poslednje vreme pojavile su se glasine o mogućnosti pravljenja filma posvećenog upravo nejnom liku.


5. Clint Barton / Hawkeye

Ulogu tumači: Jeremy Renner

U kojim filmovima ste ga ranije mogli videti: "Thor" (2011)

Šta morate da zanate o njemu: Posle kratkog (ali odličnog) pojavljivanja u prošlogodišnjem hitu „Thor“, S.H.I.E.L.D. operativac se vraća na velike ekrane kao član tima Osvetnika. Ovaj iskusni strelac preferira luk i strelu umesto hladnog oružja, a njegov glavni zadatak je da pokriva ostale junake sa određene distance. Kao i u slučaju Crne Udovice, u ovom momentu kruže priče o razmatranju ideje o filmu u kojem bi Hawkeye bio glavni lik.


6. Bruce Banner / The Hulk

Ulogu tumači: Mark Ruffalo

U kojim filmovima ste ga ranije mogli videti: "Hulk" (2003) – tada ga je glumio Eric Bana, "The Incredible Hulk" (2008) – tada ga je glumio Edward Norton, koji je, nažalost, izbačen sa ovog projekta

Šta morate da zanate o njemu: Bruce Banner je briljantni naučnik užasnog temperamena. Njegova metamorfoza u veliko zeleno čudovište koja se dešava svaki put kada ovaj naučnik doživi kakav emotivni šok, zapravo je posledica izlaganja radijaciji. U takvom stanju, Hulk za Osvetnika predstavlja pre pretnju nego oslonac, ali u situaciji u kakvoj se sada nalaze, svaka pomoć im je dobrodošla.


7. Nick Fury

Ulogu tumači: Samuel L. Jackson

U kojim filmovima ste ga ranije mogli videti: "Iron Man" (2008), "Iron Man 2" (2010), "Thor" (2011), "Captain America: The First Avenger" (2011)

Šta morate da zanate o njemu: Rukovodilac agencije S.H.I.E.L.D. i glavnokomandujući misije Osvetnika, jedna je od najbitnijih ličnosti u Marvelovom svetu, a ujedno i tip kojem nisu potrebne ikakve moći kako bi bio najveća faca u prostoriji punoj superheroja.

Povezane teme: the avengers, marvel
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Marko. (neregistrovan) @ 04. maj 2012. 16:15 #1
Film je super. Gledao sam ga u 3D i imam samo reci hvale. Moja preporuka je da ga pogledate i nemoj da izlazite na kraju filma kad krene odjava jer posle toga ima nesto sto ja nisam uspeo da vidim jer sam vec bio na izlazu... :)
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi