Sve što treba da znate o drugoj sezoni serije Fargo
12. okt 2015. @ 15:47  |  specijal

Sve što treba da znate o drugoj sezoni serije Fargo

Premijera druge sezone serije Fargo u Americi se emituje večeras, što znaći da nas deli svega pola dana do momenta kada će epizoda i kod nas biti dostupna.

Budući da su prošle godine članovi naše redakcije bukvalno ostali očarani kvalitetom prve sezone, možemo reći da jedva čekamo da vidimo finale i da smo vrlo uzbuđeni što nam se taj momenat približava.

No, kako bismo smirili strasti, odlučismo da za vas napravimo mali pregled svega onoga što možete očekivati u drugoj sezoni ove fantastične serije. No, ne brinite, niko nikada neće zaboraviti da se tu radi o adaptaciji istoimenog remek-dela braće Koen.

U pitanju je sasvim druga priča koja će nas odvesti u prošlost


Nova sezona Farga odvešće nas u 1979, u doba kada je Lu Solverson i dalje bio policajac, a kada je njegova ćerka Moli još bila devojčica. Moli (Alison Tolman) smo u prvoj sezoni upoznali kao odraslu i sposobnu ženu, policajku i moramo reći da će nam mnogo faliti. To na stranu, sada ćemo konačno saznati zašto je Lu (kojeg sada tumači Patrik Vilson) napustio policiju i kakve su sve situacije dovele do toga.

Lu nam je ukratko već ispričao rasplet ove sezone

U čuvenom razgovoru sa Lornom (likom zbog kojeg nam se ledila krv u žilama, a kojeg je igrao Bili Bob Torton), u svom restoranu.


Lu: Imao sam jedan slučaj, još `79-te. Ispričao bih ti detalje, ali će delovati kao da sam ih izmislio. Bilo je pravo ludilo, zaista.
Lorn: Je li bilo mrtvih?
Lu: Padalo su jedni za drugim. Ako bi ih poređao na gomilu, verovatno bi dosegla visinu drugog sprata. Video sam te godine nešto što nisam nikada, ni pre ni kasnije. Rekao bih da je to nešto životinjski. Osim što životinje ubijaju samo radi hrane. To je bilo na Sijuks vodopadima. Jesi li bio ikad tamo?

Ova sezona će biti u znaku mafije, a spominje se i bivši predsednik SAD Ronald Regan

Svi znamo da će nasilje biti jedan od lajtmotiva u Fargu, a ove sezone u sve to će se uplesti i mafijaška priča. Ali, to nije sve. "Druga sezona je uistinu priča o korporatizaciji Amerike. O razlici između prodavnice koju drže vaši mama i tata i Valmarta", bio je direktan Voren Litlfild, glavešina kuće FX na kojoj se serija emituje.

Biće puno snega i još više nasilja

Samo pogledajte ovaj trejler...


Očekuje nas odlična glumačka ekipa.

Da, istina je, niko neće zameniti Bilija Boba i sjajnog Martina Frimena, ali ni ne treba! Stara periča je završena na najbolji mogući način i jedva čekamo da nam novi likovi ispričaju svoje. Glumci koji će to za njih učiniti, osim pomenutog Patrika Vilsona, su Kirsten Danst, Džesi Plemons, Nik Oferman, Ted Danson, Kiran Kalkin, Brus Kembel, Adam Arkin i brojni drugi.


Svi kritičari koji su do sada dobili priliku da pogledaju prvih nekoliko epizoda serije slažu se u tome da se radi o vrhunskoj priči. Nadamo se da će novi Fargo ispuniti sva (preterano visoka) očekivanja.
Povezane teme: Fargo, braća Koen, FX, nova sezona, serije
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi