Tarantino otkrio zaplet za "Django Unchained"
20. apr 2012. @ 16:07  |  vesti

Tarantino otkrio zaplet za "Django Unchained"

Spoiler alert: Ovaj teskt otkriva detalje o zapletu filma Django Unchained.

Quentin Tarantino je otkrio sinopsis za svoj dugoočekivani film Django Unchained, koji se opisuje kao vestern smešten na dubokom jugu u periodu pre američkog Građanskog rata. Zaplet potvrđuje da film počinje tako što nemački lovac na ucenjene glave Dr. King Schultz (Christoph Waltz) oslobađa titularnog lika i trenira ga za borbu da bi mogao da se vrati na plantažu gde je njegova žena ostala zatočena.

"Smešten na jugu dve gorine pre Građanskog rata, u filmu Django Unchained oskarovac Jamie Foxx glumi roba, koji posle brutalnih okršaja sa bivšim gazdom i vlasnikom plantaže upoznaje nemačkog lovca na ucenjene glave Dr Kinga Schultza (oskarovac Christoph Waltz). Schultz je u potrazi za braćom Brittle i samo Django može da ga odvede do njih. Neobični Schultz prihvata Djangovu pomoć uz obećanje da će ga osloboditi nakon što uhvati Brittlesove - mrtve ili žive."

"Nakon uspešne potere Schultz oslobađa Djanga, ali njih dvojica ne odlaze odvojenim putevima. Umesto toga, Schultz kreće u poteru za najtraženijim kriminalcima na jugu sa Djangom na svojoj strani. Dok uči lovačke veštine, Django ostaje fokusiran na jednom cilju: da pronađe i spasi Broomhildu (Kerry Washington), ženu koju je nekada davno izgubio u trgovini robova."

"Potraga Djanga i Schultza ih na kraju dovodi do Calvina Candieja (Leonardo DiCaprio), vlasnika ozloglašene plantaže 'Candyland' na kojoj Ace Woody (Kurt Russell) 'uzgaja' robove da bi se tukli jedan protiv drugog. Dok pod maskama istražuju imanje, Django i Schultz postaju sumnjivi Calvinovom najodanijem robu po imenu Stephen (Samuel L. Jackson). Dok se obruč steže oko njih, Django i Schultz planiraju da pobegnu sa Broomhildom, pri čemu će morati da odluče između slobode i solidarnosti, ali i između žrtve i opstanka..."

Snimanje filma počelo je u januaru u Kaliforniji, a nakon toga je prebačeno u Vajoming i Luizijanu. U glumačkoj ekipi se nalazi i Don Johnson kao još jedan vlasnik plantaže, Spencer "Big Daddy" Bennett, Michael K. Williams ("The Wire"), Walton Goggins ("Justified") i reper RZA.

Naziv filma je dobijen po ugledu na spaghetti vestern Sergia Corbuccija iz 1966. po imenu Django, iako se još uvek ne zna koliki deo priče će biti pozajmljen iz originala.
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (2)
(neregistrovan) @ 20. apr 2012. 17:26 #1
Zaplet obećava
0 0
Dr Shibby iz B.Luke (neregistrovan) @ 20. apr 2012. 20:08 #2
Zadnja dva Tarantinova filma, Grindhouse i Inglorius Bastards su losi... Nedostatak inspiracije i los scenario je pokusao da zamaskira tres fazonom. Glupost. A nekada je taj lik bio cool.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi